להשתחרר מחוויה קשה

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

25/01/2011 | 08:07 | מאת: נ.

שלום, אני מקווה שזה המקום לשאול את השאלה (כי לא מדובר במקרה טראגי חס וחלילה, ואפילו לא נורא במיוחד, אז בהשוואה למקרים אחרים פה זה אולי סתם "שטויות"). וסליחה מראש על התיאורים הגרפיים.. יש לי חבר די טרי. בשבוע שעבר שכבנו, ופתאום באמצע החדירה היה לי דימום ממש מסיבי (נעזוב כרגע את העניין הרפואי, אני בודקת את זה). התמונה שנצרבה לו בראש זה איבר המין שלו- אדום, נוטף דם, וכל הסדין מלא דם. הוא היה בלחץ, ולקח קצת זמן עד שהוא התעשת ונכנס לשטוף את עצמו. אמנם צחקנו על זה, והוא אמר שזה בסדר ולא נורא, אבל באותו ערב הוא חזר הביתה בשנייה הראשונה שהוא יכל, ומאז הוא לא רוצה להיפגש (ממציא תירוצים). אני חושבת שהוא מפחד לגעת בי, שהוא בטראומה ממה שקרה. כמובן שעד התקרית הזאת הכל היה ממש בסדר בינינו. אז מה עושים? איך מוציאים לו את התמונה הזאת מהראש? זה מזכיר לי את הגברים שרואים את הנשים שלהם יולדות, ואח"כ הם כבר לא רואים אותן באותו אור, קשה להם להשתחרר מהמראות הקשים שהם זוכרים, ואז מתחילות בעיות ביחסים. אני מאוד רוצה לעזור לו להשתחרר מזה, כ"כ חבל לי.. אני אשמח לייעוץ.

שלום נ., אינני יודע אם חברך סובל מטראומה, ולא כל תגובה של דחיה היא תגובה טראומטית (גם במקרה של לידה). נדמה לי שאת מקדימה את המאוחר, ומנתחת אותו במקום לנסות ולבדוק את היחסים ביניכם ואת החלק שלך בהם. לשם כך חשוב שתשוחחי אתו בגלוי ותבדקי את מהות הקושי. אם הוא אינו רוצה להיפגש או לדבר יכולות להיות לכך סיבות רבות, ואין כל צורך לתייג זאת כטראומה. יום נעים, ד"ר דרור גרין

מנהל פורום טראומה והלם-קרב