שיקום

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

22/12/2010 | 19:54 | מאת: דבי

שלום, אני כמה שנים אחרי טראומה קשה שעברתי. הזמן הפחית את התקפי החרדה חזרתי לתפקוד (חיצוני) מלא עם הצלחה והשגיות רבה בעבודה. בכל מקרה אני מרגישה סוג של אפטיות וקהות חושים שמביאים אותי לא לרצות יותר ביחסי אנוש משום שאני לא מסוגלת להרגיש, וגם לא לרצות ולקוות שום דבר עבור עצמי (היו לי חלומות רבים ותכנונים לפני הארוע). מבחינתי אין הבדל כרגע בין לחיות או למות, מה שמפעיל אתי בעיקר זה לא מוטיבציה אלא אחריות. שאלתי היא האם יתכן שהמוח נפגע באופן כזה שהיכולת הרגשית לא תוכל אף פעם לחזור לתפקד? הבנתי ממחקרים שהזמן פועל הרבה פעמים ביחס הפוך להחלמה. אני מרגישה שהעולם הפנימי שלי 'נרדם' ואני לא מצליחה להעיר אותו. האם ניתן באמת לחזור להרגיש או שזו תמיד תשאר נכות וגזרה בלתי הפיכה? תודה, מרגישה שזקוקה לקצת תקווה...

שלום דבי, את כותבת שהצלחת להתגבר על התקפי החרדה, להשתלב בעבודה ולהצליח. זו התשובה לשאלתך. כשם שהצלחת להתגבר על הסימפטום הקשה ביותר של הטראומה, החרדה, תוכלי להתמודד גם עם קשיים אחרים. מחקרים חדשים בתחום המוח מוכיחים דווקא שהמוח יודע לשקם את עצמו, וללמוד דרכים חדשות להתמודדות עם קשיי המציאות. הפעילות הרגשית שלנו, המשקפת את התהליכים המוחיים, מושפעת באופן ישיר מן ההתנהגות שלנו. אם כשם שחזרת באופן מלא לעבודה תלמדי להשתלב מחדש גם במעגלים החברתיים הסובבים אותך, גם התפקוד הרגשי שלך ישתפר. את יכולה לעשות זאת לבד, בנחישות ובהתמדה, בעזרת חברים ובני-משפחה, ואת יכולה גם לפנות לעזרה מקצועית בתחום הטיפול הקוגניטיבי-התנהגותי. בהצלחה, ד"ר דרור גרין

15/01/2011 | 23:55 | מאת: דיניון

הזכרת את עניין האחריות. האחריות הזו דורשת שתטפלי בעצמך. אני לא מתיימר להיות יועץ אבל המקרה הזה מוכר לי....מעצמי. חזרתי לתפקד בעבודה במלוא הקיטור ומשכתי הרבה שנים. מסביב היו כל הזמן התופעות- הקהות, החרדות, הפוביות, הניתוקים, התמונות ...עד ש... היתרון העצום שיש לך כרגע ולא היה לי אז הוא שאת מודעת לבעיה. שווה לך היום להשקיע בזה זמן וכסף כי זה חלק מהאחריות. אם תחכי 10 שנים, את עלולה להפוך למשהו כמוני...

מנהל פורום טראומה והלם-קרב