טוקי של הבן שלי

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

18/08/2010 | 14:41 | מאת: קמי

שלום, יש לי ילד בן 13 שהיה לו טוקי במשך שנה ,שהיה מאוד קשור לו ומאוד אהב אותו. לפני שלושה ימים הטוקי ישן לידן במיטה שלו ובשינה והוא כנראה התהפך במיטה ומעך את הטוקי שלו למוות. מאז הוא מאוד עצוב וסגור בתוך עצמו ,הוא לא מדבר הרבה על זה אבל רואים עליו את העצב הרב ,לא רוצה לצאת מהבית ולא לעשות כלום. אני מאוד דואג לו ומבקש לדעת איך אני יכול לעזור לו. אני מציין שוב שהטוקי הזה היה חבר הכי טוב שלו ,הוא לא היה בכלוב אלא כל היום איתו על הכתף שלו והיה אצלנו כמו בן בית ומותו גרם לנו לכל בני משפחה צער ועצב רב ובמיוחד לבני הקטן . אנא עזרתכם.

שלום קמי, אני מבין את הבעיה של בנך, ובאמת כדאי לתמוך בו בתקופת האבל, כמו בכל אובדן אחר. הפורום שלנו מיועד להלומי-קרב, ולכן לא נוכל לעסוק כאן בנושא הזה. בברכה, ד"ר דרור גרין

24/08/2010 | 11:27 | מאת: רוז

ילדים מתגברים מהר על אובדנים כאלה...

רוז יקרה, לא תמיד מה שנראה לנו כהתגברות הוא אכן כזה. כאשר ההורים יודעים לתמוך בילד, ולאפשר לו לחוות את האבדן ואת האבל, יכולים הילדים להתגבר ולהמשיך הלאה. כאשר ההורים או הסביבה רואים בתגובה של הילד סוג של הטרדה, ואינם תומכים בו, הוא ילמד להתאים את עצמו לציפיות שלהם, אך הפצע בתוכו לא יגליד, והוא עשוי להתפתח לטראומה במועד מאוחר יותר. להתראות, דרור

מנהל פורום טראומה והלם-קרב