חג שמח

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

03/04/2010 | 12:25 | מאת: 'בת זוג' לשעבר של הלום קרב.

שלום וחג שמח. אתמול נפל לי האסימון, זה למעשה החג שלכם, בו יצאו בני ישראל מעבדות לחירות. ולפי התורה זוהי גם תחילתה של שנה חדשה. אני רוצה לאחל לכם שתצאו מ'עבדות לחירות'. עבדות הטראומה וההלם קרב. חירות בה תוכלו לאפשר לעצמכם חיים בריאים ככל האפשר. שתחיו, שתרגישו, שתאהבו.. שתצאו מהבועה האיומה שאתם חיים בה ובמהרה. שתאספו את כל הכוחות שנותרו בכם ושתרצו בכל מאודכם להיות במקום אחר, טוב יותר! ו.. שתלמדו שיש מסביבכם אנשים שגם הם יכולים להפגע. ולאנשים שחיים בצל אותם הלומי קרב (מה לעשות יש גם כאלה) אני מאחלת חוזק ותעצומות נפש בכדי לא להשאב למעגל ש'בני זוגם' בחרו לחיות בו. מעבדות לחירות! שלכם. אני.

06/04/2010 | 18:07 | מאת: דבורה

אני מאחלת לך חג שמח מאחלת לך זוגיות עם חום אהבה הרבה רגש זוגיות חדשה , ובריאה,שתתני וגם תקבלי באותה מידה מישהוא שיוכל להעריך אותך על מי שאת באמת,

שלום לך, אני מודה לך על הברכות להלומי-הקרב. חשוב בעיני מאוד להיות מודעים לכך שלכל הלום-קרב יש גם בני-משפחה שנפגעים לעתים לא פחות. עם זאת, יש גם משהו לא נעים במה שכתבת כאן, הנשמע כהאשמה להלומי-הקרב. את מציעה לבני-המשפחה "לא להישאב למעגל ש'בני זוגם' בחרו לחיות בו". זו אמירה מעליבה ומקוממת. איש מאתנו, הלומי-הקרב, לא בחר לחיות במעגל הטראומה. איש מאתנו לא בחר להיפצע במלחמה שמדינת ישראל שלחה אותנו להילחם בה. איש מאתנו לא בחר להיות קורבן של פקידי אגף השיקום, המתעללים בנו. אני מקווה שתחזרי בך מן האמירה הבלתי-נסבלת הזו. ד"ר דרור גרין

09/04/2010 | 00:07 | מאת: 'בת זוג' לשעבר של הלומי קרב

שלום ד"ר גרין, חברי הפורום, הלומי קרב ומשפחותיהם. אלו היו ברכות מלב נקי. לא היתה כאן כוונה לפגוע באיש. נהפוך הוא, לכלול בברכה זאת את כל הסובבים ולקוות עבורם לחיים טובים יותר. לאורך כל ההתכתבויות שלי כאן, לא האשמתי את הלומי בקרב במצבם, אם כבר, היו לי טענות כנגד הממסד והחברה. בחרת להפגע מאמירה שלא הבנת נכונה ואף הגדרת אותה כבלתי נסבלת. אני מכבדת את רגישותו של כל אדם. וגם מבינה שיכולת להפגע. ואני מצרה על כך. הישאבות למעגל זה מבחינתי, זה לחוות את הכאב עד שיתוק, להכנס למצב של טראומה משנית ולחיות במצב הנוכחי מבלי להלחם בו ולוותר על האפשרות לאיכות חיים טובה יותר. כבת זוג, אני חושבת שטיפול לבני המשפחה חשוב לא פחות מההלום עצמו וכך עשיתי במקרה שלי. אם עדיין אינך חש בנוח, אתה מוזמן למחוק את ההודעה מהפורום. עם זאת, אני מקווה כי תראה את הלב הרחב שבברכה ולא את הפירוש הבלתי נסבל. מנגד זאת, אשתדל לא להעלב בעצמי. אני.

מנהל פורום טראומה והלם-קרב