שבויים בתסמונת הלם הקרב...

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

27/03/2010 | 12:14 | מאת: מיכאל הרשקוביץ

חברים, אחד הסעיפים המרכזיים בהצעה לשינוי חוק הנכים שאנו עומדים להגיש בכנסת עוסק בשבויים בתסמונת הלם הקרב... אנחנו מעריכים מאד את כל השבויים ומצרים על ההתעללויות שעברו בימי שביים ועל הזוועות שחוו במהלך שביים...אנו משוכנעים כי רבים מהשבויים עדיין לכודים בין כתי תא שבי וירטואלי הסוגר עליהם... גם אנו הלומי הקרב- ממלחמות ומאירועים מלחמתיים- לכודים בתוך הזוועות שעברנו... אנו עומדים בפיתחו של חג בו עם ישראל יצא מעבדות לחירות...אנו הלומי הקרב מהמלחמות שבויים עדיין במאורעות הזוועה הטראומתיים שחווינו ועברנו בעת המלחמות...בניגוד לאחרים לא שוחררנו עדיין משבי הקרבות שניהלנו... אנו בני העשרים והשלושים נשארנו בני אותו גיל ונשארנו באותם שדות קרב שבילינו בהם ואין משחרר! אנו מנסים להדחיק שוב את המלחמות, אולם איננו מצליחים להדחיק את מה שאנו חיים יום יום יום, שעה שעה וככל שמתקרב יום הזיכרון האיום- רגע רגע. עיזרו לנו אתם השבויים בקרבות העבר לנסח את הסעיף בחוק האמור להכיר בנו כשבויים לא משוחררים, לעולם, מחוויות המלחמה שעברנו... מיכאל הרשקוביץ-יו"ר עמותת מצדיעים לנכי צה"ל.

27/03/2010 | 13:37 | מאת: צVק@

מצטער - לא הבנתי מה אתה מבקש כמו כן לא הבנתי מה מטרת החוק ומה הוא אמור לשנות לנו הנכים ולחברה בישראל חג שמח צביקה

27/03/2010 | 14:17 | מאת: מיכאל הרשקוביץ

צביקה, אני מתכוון להוסיף להצעה לתיקון חוק הנכים,אשר יגדיר מחדש הקריטריונים להכרה כנכי צה"ל וכן שני מדרגים של מוכרים: לוחמים ותומכי הלחימה ושאר נכי צה"ל,תיקון בסעיף ההכרה בהלומי קרב ממלחמות, השווה את זכויותיהם לאלה של פדויי השבי... אין אני צריך לספר לך את מוראות השבי בתסמונת הארורה הזאת שדבקה בנו בעקבות מלחמות וקרבות... תיקון זה יהייה חלק קטן מהצעת חוק מהפכנית שאנו מתכוונים להגיש לכנסת ואשר תבוסס על עקרונות החוק של נפגעי הנאצים במסגרות מסויימות- ללא כוונה להשוות,כמובן, גורם זה או אחר לנאצים,אלא תוך התייחסויות לסיטואציות קרביות, בלבד...אולם על כך בהמשך... שבת שלום. מיכאל הרשקוביץ- עמותת מצדיעים לנכי צה"ל. נ.ב אנו מזמינים כל מי שסובל מהלם קרב ,עקב ארוע מבצעי להשאיר את פרטיו במצדיעים...עם בוא העת- תוך זמן קצר מאד- ניצור עם כולם קשר ,על מנת לקבל הסכמתם לשינויים המוצעים על ידינו לחוק.

27/03/2010 | 14:17 | מאת: מיכאל הרשקוביץ

צביקה, אני מתכוון להוסיף להצעה לתיקון חוק הנכים,אשר יגדיר מחדש הקריטריונים להכרה כנכי צה"ל וכן שני מדרגים של מוכרים: לוחמים ותומכי הלחימה ושאר נכי צה"ל,תיקון בסעיף ההכרה בהלומי קרב ממלחמות, השווה את זכויותיהם לאלה של פדויי השבי... אין אני צריך לספר לך את מוראות השבי בתסמונת הארורה הזאת שדבקה בנו בעקבות מלחמות וקרבות... תיקון זה יהייה חלק קטן מהצעת חוק מהפכנית שאנו מתכוונים להגיש לכנסת ואשר תבוסס על עקרונות החוק של נפגעי הנאצים במסגרות מסויימות- ללא כוונה להשוות,כמובן, גורם זה או אחר לנאצים,אלא תוך התייחסויות לסיטואציות קרביות, בלבד...אולם על כך בהמשך... שבת שלום. מיכאל הרשקוביץ- עמותת מצדיעים לנכי צה"ל. נ.ב אנו מזמינים כל מי שסובל מהלם קרב ,עקב ארוע מבצעי להשאיר את פרטיו במצדיעים...עם בוא העת- תוך זמן קצר מאד- ניצור עם כולם קשר ,על מנת לקבל הסכמתם לשינויים המוצעים על ידינו לחוק.

מנהל פורום טראומה והלם-קרב