מדוע צה"ל לא מקים בתל השומר מחלקה לטיפול בהלם קרב

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

16/03/2010 | 11:05 | מאת: הלום

על צה"ל לפתוח מחלקה חדשה נקרא לה פסיכיאטרית ד' והיא תהייה מיועדת להלומי קרב ושם יהייה טיפול בהיפנוזה, רפסולוגיה, ועוד טיפולים רבים וטובים מבית היוצר שח ד"ר איתן אברמוביץ ואחרים. למה לא דואגים לנו??? למה רוצים שנמות ומהר????

שלום להלום, ראשית, צה"ל כלל אינו מטפל בהלומי-קרב. חיילי הסדיר מופקרים ובמקרה הטוב נשלחים לקב"ן שאינו מבין בתחום זה. חיילי המילואים יכולים לקבל 'טיפול' ביחידה הקטנטנה שבתל-השומר, שאינה קשורה באופן מעשי לצה"ל וממומנת על-ידי אגף השיקום. לאגף השיקום אין כל רצון לסייע להלומי-הקרב, לתמוך בהם או לפתח דרכים לסיוע. אגף השיקום והעומדים בראשו עושים ככל אשר ביכולתם למנוע מנפגעי טראומה להיות מוכרים כנכי צה"ל, ולמנוע מאלו שכבר הוכרו את הזכויות המוקנות להם בחוק. זה המצב כיום. אפשר להתלונן ולהתמרמר ולבכות ולצעוק, אך לרוע המזל קשה מאוד לשנות את המערכת המסורבלת הזו, המוגנת מתביעות בשם 'בטחון ישראל'. מי שרוצה להתמודד עם טראומה חייב להכיר בכך שעליו לעשות ככל יכולתו, ובכוחות עצמו, כדי לסייע לעצמו. בברכה, ד"ר דרור גרין

מנהל פורום טראומה והלם-קרב