לוחם לשעבר

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

14/02/2010 | 00:17 | מאת: doron

ד"ר גרין שלום! אני בן 24 לחמתי במלחמת לבנון ה2 . לאחר המלחמה היו לי מעט מאוד חלומות על המלחמה, ואני וחברי מפעם לפעם מדברים ומעלים זיכרונות משם. לפני כמה ימים היה לי חלום על סיטואציה מאוד ספציפית שקרתה שם החלום היה אחד לאחד כמו שהיה במציאות. קמתי בבהלה והתקשתי להירדם לאחר מכן. החלום לא חזר לאחר מכן. אבל בכל זמן פנוי שיש לי עם עצמי שאני לבד בעיקר, אני חושב או יותר נכון ניזכר ביום הזה . כיצד אני יכול להוציא את זה ממני, אני מרגיש שזה שואב ממני המון אנרגיה.

שלום דורון, כל אחד חווה את הטראומה של המלחמה באופן שונה. לעתים זה מופיע באמצעות חלומות, לפעמים באמצעות מחשבות מטרידות ולעתים בחרדה ובכעס. אני מבין שהזכרונות הטראומטיים מטרידים אותך וגוזלים ממך אנרגיה, ולכן כדאי מאוד להתמודד עם זה. לצערי, אי-אפשר "להוציא את הטראומה", משום שזו לא מחלה שצריך לרפא אלא עובדה שקרתה ולא ניתן למחוק. אפשר להתמודד עם זה, ואני מציע לך לפנות לאיש מקצוע. הטיפול היעיל ביותר הוא הטיפול הקוגניטיבי-התנהגותי, וכדאי לך לחפש פסיכולוג או פסיכותרפיסט המומחה בטיפול כזה. בהצלחה, ד"ר דרור גרין

מנהל פורום טראומה והלם-קרב