יש לי חרדה?

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

11/02/2010 | 16:00 | מאת: נעמה

אני בת 16 ובזמן האחרון, בערך בשנה האחרונה, נהייתי חרדתית... כל פעם שאני לא מרגישה טוב, כל בחילה או סחרחורת או כאב ראש מכניסים אותי לתחושת חרדה איומה שאני לא יכולה לתאר בכלל וישר יש לי דפיקות לב מואצות ולפעמים אני לא רואה כלום בעיניים, רק שחור ורועדות לי הידיים והרגליים. זה הרבה יותר נורא ממה שזה נשמע, בעיקר כי אני לא מצליחה לשלוט בתחושה האיומה הזאת ואני מרגישה כאילו אני עומדת למות. לאחרונה, בערך בחודש האחרון, התחושה הזאת תוקפת אותי גם בלי שארגיש רע מלכתחילה. כלומר לפעמים באמצע היום כשאני חושבת על משהו רע שיקרה, מוות, סוף העולם, או אפילו סתם מצב לא נעים שאני נמצאת בו, אני שוב מתחילה לפחד וממש קשה לי לשלוט בזה. נדמה לי שאין שום דבר אחר בעולם ואין תקווה בכלל לחיים ואני מרגישה שאני עומדת למות. מה אני עושה עם זה?

שלום נעמה, את שואלת אם יש לך חרדה, כאשר את כותבת שכל קושי גופני גורם לך לתחושת חרדה איומה, ושאת חווה חרדת-מוות. אם את חשה חרדה, מן הסתם יש לך חרדה. חרדת-המוות היא תופעה טבעית לגמרי, ואין מי שאינו חווה אותה בשלב כלשהו בחייו. בדרך-כלל חרדת-המוות מופיעה בהקשר של חוויה קיצונית או שינוי באורח החיים, אך אני כמובן לא אוכל לנחש מה הסיבה לחרדה שלך. אין כל סיבה שתחששי מן החרדה, אבל כדאי מאוד שתפני לבקש סיוע מאיש מקצוע, שיעזור לך להבין ממה את חוששת, ויתן לך כלים להתמודד עם החרדה. בהצלחה, ד"ר דרור גרין

מנהל פורום טראומה והלם-קרב