הפניה לבדיקה רפואית

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

09/01/2010 | 11:33 | מאת: אבי

קיבלתי מכתב מקצין התגמולים שאני אמור לקבל בזמן הקרוב זימון לבדיקה רפואית ובסוף כתוב ההחלטה בתביעתך תנתן עם קבלת מסקנות הבדיקה הרפואית, מה זה אומר? האם זה זימון לועדה רפואית לקבית אחוזי הנכות? האם הוכרתי כנכה בתודה מראש

שלום אבי, ההזמנה לבדיקות קודמת להזמנה לוועדה הרפואית. הבדיקות מאפשרות לאגף השיקום לקבל חוות-דעת מקצועית מטעמו על מצבך הרפואי, וחברי הוועדה הרפואית יחליטו בהתאם לחוות-הדעת הזו (לעתים קרובות הם מתעלמים גם מחוות-הדעת המקצועית מטעמם כדי לדחות את התביעה). זהו תהליך ארוך ומתיש, ודרושים סבלנות ואורך-רוח כדי לעבור אותו. בהצלחה, ד"ר דרור גרין

10/01/2010 | 23:28 | מאת: הפצוע האלמוני

הבדיקה הרפואית נעשית במכון אוביקטיבי ותוצאות הבדיקה נשלחות למשרד הביטחון שם הם מנתחים אותם ויחד עם החווד של הרופא המטפל שלך ולאחר השיחה אתך בוועדה הם קובעים את אחוזי הנכות שלך. אני עברתי את הבדיקה הרפואית הזו שכללה שיחה מעמיקה עם פסיכולוג מבחנים שונים ושיחה עם פסיכיאטר הבדיקות נמשכות בין 2 ל 3 מפגשים תלוי בכוח הסבל שלך כי השאלות חודרניות והמבחנים מטישים, ממה שאני יודע המכון מגיע ברוב המקרים לתוצאות בדיקה המשקפות את המצב האמיתי של הנבדק, בתנאי שהנבדק מבצע את כל מטלות הבדיקות באופן רציני. טייפ לנבדקים: תעשו מאמץ לשתף פעולה בבדיקות למרות הקושי הרב, הרופאים במכון הם אובייקטיבים ולא מטעם משרד הביטחון.כך שהם נותנים תוצאות בדיקה רפואית מקצועית בלבד.

מנהל פורום טראומה והלם-קרב