שאלות חשובות

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

30/11/2009 | 22:14 | מאת: אברהם שרווד

רציתי לשאול האם ייתכן כי עובדת שיקום תאיים או תפחיד נכה צה"ל? במידה וכן, האם ניתן להחליף עובדת שיקום? כמו כן, האם ניתן להחליף רופא מחוזי? יצוין כי אני מטופל במחוז שיקום חיפה.

04/12/2009 | 16:48 | מאת: ד"ר דרור גרין

שלום אברהם, השאלה שלך מוזרה. ודאי שייתכן שעובדת שיקום תאיים או תפחיד נכה צה"ל. מנסיוני האישי במגעי עם אגף השיקום, כולל עם ראש אגף השיקום, איום והפחדה הם חלק מן המדיניות המקובלת כלפי נכי צה"ל, ובמיוחד כלפי הלומי-הקרב. אני משער שאתה שואל האם מותר לעובדת השיקום לאיים עליך? ודאי שלא. האם תוכל להחליף עובדת שיקום או רופא מחוזי? אתה יכול לבקש שיעבירו אותך למחוז אחר, ואולי תצליח בכך. אם זאת, ושוב מנסיוני, כל ניסיון לדרוש את זכויותיך או להתלונן על עובדי אגף השיקום מסכן את היכולת שלך לממש את זכויותיך. זה עצוב, אבל אפילו בעזרת עורכי-דין יקרים קשה מאוד לדרוש מעובדי אגף השיקום למלא את חובתם המקצועית. שבת שלום, דרור

04/12/2009 | 19:27 | מאת: אברהם שרווד

דרור, האם ייתכן כי משתמשים בפחדים שלנו, כהלומי קרב, על מנת לפגוע בנו ולהתיש אותנו בדווקא? עובדת השיקום שלי, דיברה אלי בגסות רוח, פגעה בכבודי, אמרה לי נחרצות שתגמול נצרך הוא לא עבורי ושאני מתנהג כמו מתחזה בכלל שבא לבקש תרומות, שאני מפונק ושאני רוצה רק לסחוט את משהב"ט. האם הסיכויים שאוכל להחליף רופא או עובדת גבוהים? כי חבל לי לבזבז כוחות נפש סתם ככה, ממילא הם נמוכים דים. אני ממש לא מבין מה אתה אומר. האם ככל שאני דורש יותר אני מקבל פחות? זה כמו הפסקה הידועה על למידה ושכחה, לא? שבת שלום, אברהם.

מנהל פורום טראומה והלם-קרב