פגיעה אצמית

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

06/11/2009 | 06:29 | מאת: אנונימית

שלום. אני בת-13 ןאני פוגעת באצמי כבר 3 חודשים על ידי חתיכת זרועותי עם סכין גילוח. אמא שלי גילתה ואמרה ש"במקום ליפגוע תישברי עפרונות או שתרוצי בלי הפסקה עד שיכעבו לך הרגליים". אני מרגישה שממש לא הכפת לה, והיא אמרה לי שבאמת לא הכפת לה מה אני עושה ושהחיים קשים וכולם סובלים. לפני פחות מחודש סיפרתי ליועצת שלי על החתכים, סכה"כ מעז שאמא שלי גילתה אני חתכתי עוד הרבה פעמים. אני לא בטוחה מי צודק. היועצת אומרת ש"לא עשית דבר רע כשסיפרת לי" ואמא שלי אומרת "את סתם מחפשת שמישהו יפנק אותך!" אני לא מחפשת ש'מישהו' יפנק אותי, אני רוצה שהיא תחבק אותי ותגיד לי משהו טוב. בבקשה אל תעשה מזה משהו גדול, אני יודעת שיש אימהות שבכלל לא אומרות דבר ומכעיבות לילדות שלהן בגלל ההלם. אמא שלי היא גיבורה אמיתי כמו אבא שלי. עובדים יום וליל, דואגים לי ולכול מישפחתי. כועב להם הרבה יותר כולל הדאגות ואני רק 'מפנקת' את אצמי עם כעב. אני צריכה משהו שלא נישמע כמו 'אויי-איזו-מיסכנה-את-חייבת-עזרה-בדחיפות-ההורים-שלך-ממש-לא-הכפתיים' כי זה לא נכון. שאלתי היא פשוטה: מה אני צריכה לעשות? והעם אני יכולה לישמוך על תשובתך? ממיני בכבוד רב, אנונימית...

ילדה יקרה, היועצת צודקת, כמובן, ואני חושב שטוב עשית שפנית אליה. גם כאשר את חותכת את עצמך אינך עושה דבר רע לאמך. אני חושב שאת צריכה משהו פשוט ביותר. מישהו שתוכלי לדבר איתו ולסמוך עליו, ולומר את כל מה שאת חושב, מבלי לדאוג ולחשוש שאמך תכעס עליך. מותר לך לפנות לאדם כזה גם מבלי לספר על כך לאמך. האם יש לך מישהו כזה? אולי היועצת תוכל להציע לך? הפורום הזה אינו מתאים לנושא הזה, ואם תרצי עזרה נוספת את יכולה לכתוב אלי באופן אישי: [email protected]. שבת שלום, דרור

06/11/2009 | 13:56 | מאת: לנה

מציעה לאלמונית לפנות לטיפול מקצועי. מצורפת רשימת רופאים מטפלים, מומחים לטיפול בנוער http://www.imed.co.il/ResultsExperts/o:1_t:3_47%3b103

שלום לנה, תודה על המידע שמסרת. לצערי, ילדה בת שלוש-עשרה אינה יכולה לפנות לאנשי המקצוע שהזכרת בכוחות עצמה, ולא תוכל לשלם עבור הטיפול. היא זקוקה לאדם קרוב שיתמוך בה וידבר אתה, ואולי תמצא זאת בסביבה הקרובה או בארגוני תמיכה הפועלים בהתנדבות. שבת שלום, ד"ר דרור גרין

07/11/2009 | 05:38 | מאת: אנונימית

תודה רבה על העזרה ומיצטערת, לא ידעתי שהנושע הזה לא מתאים לאתר.

שלום לך, למרות שהנושא אינו מתאים לאתר, אם תזדקקי לעזרה את יכולה לכתוב אלי ישירות: [email protected] להתראות, ד"ר דרור גרין

מנהל פורום טראומה והלם-קרב