יש גם פגועים באופן פיסי

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

09/10/2009 | 11:07 | מאת: ג'ים

שניפגעים מהאגף, אתה ממקד את המאבק רק בהלומי קרב להערכתי צריכים כולם להישתייך למאבק מאחר וכולם ניפגעו מאותו יחס מזלזל מצד האגף

שלום ג'ים, סליחה על הציניות, אבל הפורום שלנו מיועד להלומי-קרב, ולכן אנחנו עוסקים כאן בקשיים של הלומי-הקרב. אתה צודק, וחשוב מאוד לצאת למאבק משותף באגף השיקום. אבל את זה צריך לעשות במקום אחר, ואני מקווה שיהיה מי שירכז פעילות כזו. אני מבטיח לך שלכ משתתפי הפורום הזה יתמכו במאבק המשותף ללא כל הסתייגות. כדאי גם לזכור, שמצבם של הלומי-הקרב קשה בהרבה מזה של פגועי הגוף, משום שפקידי אגף השיקום, ולצערי גם דעת הקהל, רואים בפגיעה הטראומטית סוג של פינוק או התחזות. ועוד כדאי לזכור, שכל פגועי הגוף הם גם נפגעי טראומה הזקוקים לתמיכה רגשית, ובדרך-כלל אגף השיקום מתעלם מן הפגיעה הזו ואינו משקם את הפגיעה הרגשית בנפגעי הגוף. שבת שלום, דרור

09/10/2009 | 16:26 | מאת: שלהבת

וזה נכון גם לגבי כל פגיעה נפשית אחרת -דכאון, חרדה, אובססיות וכו'- מה שלא נראה חיצונית לא זוכה לליגיטימציה מהחברה ונדמה בטעות כפינוק או התחזות. עצוב.

מנהל פורום טראומה והלם-קרב