נטילת תרופות וצום יום כיפור

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

27/09/2009 | 12:21 | מאת: אברהם שרווד

מה לגבי נטילת תרופות וצום יום כיפור? מה לגבי צום יום כיפור בכלל? מי כאן צם ומי כאן כועס על אלוהים? אני לא צם, למשל, כי אני כועס עדיין על אלוהים בעקבות הפציעה והייתי מעוניין להעלות לדיון את הנושא הרגיש הזה. האם מותר בכלל לצום עם תרופות?

27/09/2009 | 13:03 | מאת: תרנגול כפרות

למרות שאינני איש דת ולא מתמצא בעניני הלכה אני מניח שסוגיית נוטלי התרופות הפסיכיאטריות יכולה לקבל בהתבוננות רגישה מעמד של דין אחד עם נוטלי תרופות אחרות- היינו מחלה. ומחלה ומצבים גופניים מורכבים עד כמה שידוע לי- זוכה לפטירה מצום. תלוי כמובן מי הסמכות הפוסקת כאן- בית הלל או בית שמאי...

27/09/2009 | 13:45 | מאת: אברהם שרווד

לי יש פוסט טראומה (הלם קרב), כאבים כרוניים, פיברומיאלגיה ותשישות כרונית, טיניטוס וירידה בשמיעה, צלקת מכאיבה מאוד עם הידבקויות ואני מטופל באוזניים על ידי טיפות אוזניים שקוראים להם DEX-OTIC, האם אני יכול לשים אותם ביום כיפור?

מנהל פורום טראומה והלם-קרב