אגף השקום , משרד הבטחון , בטוח לאומי וכל"האטומים ה

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

26/09/2009 | 22:18 | מאת: מחשבה אחרת

יקומו נא כל אלפי האנשים המקבלים טיפול מסור אכפתי , ללא חשבון של שעות.. ויאמרו את דברם! איפה אתם כל המשוקמים מכל הנכויות שבעלויות עצומות , וליווי רב שנים הגיעו לשקום מקצועי, איפה אתם כל המהנדסים הרופאים , עורכי הדין אמנים , גרפיקאים , ועוד!למה קל כל כך לזרוק רפש . ?ואת התודה אתם אומרים בשקט..במשרד שאף אחד לא ישמע . ואם חלילה נטעה ולא נכמת נכון את כאבכם?או אז נשמע את קולכם , ולעיתים נחוש את נחת זרועכם. אנא זכרו שמולכם נמצאים בני אדם ! וגם הם חיים כאן וחרדים לאחר מלחמה , וחרדים לקראת מלחמה , ומגדלים בנים שיצאו אל הקרב..וכן ראוים את כאבכם , ולפעמים אפילו לוקחים אותו הביתה.. משום מה הם בחרו במקצוע בו הם מוצאים עצמם מנסים לעזור מעברו השני של השולחן ומשתדלים מאד להצליח.

27/09/2009 | 00:34 | מאת: ד"ר דרור גרין

שלום לכותב האלמוני, אני יכול להבין את הלומי-הקרב הרבים, החוששים לספר על מחדלי אגף השיקום פן יפגעו בזכויותיהם (ובצדק. אני עצמי התנסיתי בכך). קשה לי יותר להבין מדוע מי שרוצה לשבח את עובדי אגף השיקום עושה זאת בעילום שם, אלא אם כן אתה עצמך עובד אגף השיקום המנסה בדרך זו לבטל את הביקורת המוצדקת. ולעצם העניין, קשה לי להאמין שאלפי אנשים יקומו ויספרו על הטיפול המסור שהם מקבלים, פשוט משום שאגף השיקום אינו מעניק טיפול מסור לנכי צה"ל בכלל ולהלומי-הקרב בפרט. במחוזות השונים של אגף השיקום יש עובדי שיקום טובים ומסורים, אך גם הם אינם מקבלים מן הפקידים האטומים את התנאים שיאפשרו להם לסייע לנפגעים. אני עומד מאחורי דברי ויכול להוכיח באמצעות עובדות שראש אגף השיקום, קותי מור, והאחראי על שירותי השיקום, זאב וייסמן, מועלים בתפקידם ומנחים את הפקידים הכפופים להם לנצל את הכוח שבידיהם לרעה. אני יודע שהדברים הנאמרים כאן ידועים לראשי אגף השיקום, משום שאני עצמי פירטתי אותם במכתבים למבקר המדינה ולתקשורת, ואם היו רוצים לשקם את תדמיתם היו טורחים להציג עובדות שונות, במקום לשלוח לכאן מגיבים בעילום שם. שנה טובה, ד"ר דרור גרין

מנהל פורום טראומה והלם-קרב