פוסט טרומה

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

06/09/2009 | 22:31 | מאת: מורדי

שלום לכולם:יש לי כמה שאלות שאני מכווה לקבל תשובות ממי שיודע , 1 אני נכי צה"ל מוכר עם 19% נכות גופנית עקב ירי בבסיס מלפני 15 שנה. מאז אני סובל מבעיות נפשיות ולו מצליח בשום דבר עד שגיליתי ובטעות שאני סובל מפוסט טרומה דרך ועדה רפואית לביטוח לאומי וקבעו לי (40% נכות נפשית על הפרעות אישיות וחרדה) השאלה האם אני יכול לפנות לשיקום במשרד הבטחון או לחדש טביעה נגדם על נכות נפשית והאם יקבלו את התביעה אחרי כל השנים הרבות שעברו . תודה לכולם.

שלום מורדי, אם אתה מוכר על-ידי הביטוח הלאומי כסובל מפוסט-טראומה, קשה מאוד יהיה לך לתבוע הכרה גם על-ידי אגף השיקום. גם אם לא היית מוכר על-ידי המוסד לביטוח הלאומי, היית מגלה שמדובר בתהליך קשה ומתסכל. מניסיוני האישי כהלום-קרב, ומניסיונם של רבים אחרים שפגשתי (לא כולם), לעתים קרובות ה'שיקום' של אגף השיקום טראומטי הרבה יותר מן הטראומה המקורית, והנזק עולה על התועלת. אני עצמי ויתרתי לאחרונה על הזכויות המגיעות לי מאגף השיקום, כשהבנתי שהנזק הנגרם לי מן היחס המביש והמבזה של פקידי המשרד משבש את חיי ורק מחמיר את הנזק. לצערי, אגף השיקום ובראשו קותי מור, מורכב מפקידים אטומים, חסרי-רגישות וחסרי כל הבנה בטיפול או בשיקום. אלו פקידים המועלים בתפקידם, מבזבזים מיליוני שקלים מבלי להפנות אותם למי שנזקק להם באמת. בהצלחה, ד"ר דרור גרין

07/09/2009 | 09:47 | מאת: צVק@

אתה תמיד יכול להדיש תביעה על "החמרה" זאת זכותך להגיש בקשה ולעמוד מול ועדה רפואית ולנסות להסביר, לאחר מכן להגיש ערעור לועדה עליונה ולבסוף מול שופט בבית משפט. אני מאמין שאם תלחם מספיק (בהנחה שאתה צודק) תקבל חלק ממה שנחוץ לך לשיפור איכות חייך בהצלחה צביקה

07/09/2009 | 21:18 | מאת: יהודה

רק השתדל שלא יעבור הרבה זמן מיום ההכרה על הפוסט בביטוח לאומי אחרת צריך להגיע גם לבית משפט ולערב עורך דין בהצלחה ומה נשמע חברים אולי נעורר קצת את המקום

18/09/2009 | 01:22 | מאת: ד"ר דרור גרין

צביקה יקירי, אני מאוד מעריך את אמונתך האופטימית בצדק, אך מתוך ניסיון למדתי אחרת. הגעתי לוועדה הרפואית העליונה, ומצאתי שם פסיכיאטרים שאינם מבינים בטראומה, המבזים את מקצועם ובוגדים באתיקה המקצועית שלהם, ומתייחסים בגסות ובבוז למי שמופיע בפניהם. מעורכי-הדין שאתם התייעצתי למדתי שבתי המשפט תמיד מצדיקים את עמדת משרד הביטחון, ואין כל סיכוי לזכות בתיק כזה. יש לי חברים שניסו את הדרך הזו, ולאחר שנים של מאבקים הרימו ידיים וויתרו. גם אני נוהג להילחם עבור הצדק, אך לאחרונה החלטתי לוותר גם על התגמולים המגיעים לי, לאחר שבעקבות תלונה אצל מבקר המדינה בוטלו התגמולים, וראש אגף השיקום דרש ממני להתנצל בפני הפקיד שעליו התלוננתי. המאבק באגף השיקום גורם לטראומה גדולה יותר מזו שנגרמה לנו במלחמה, ולעתים עדיף להתרחק ולשמור על חיינו. שנה טובה, דרור

מנהל פורום טראומה והלם-קרב