איך יודעים לאיזה אגודה מקצועית משתייך ה....

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

16/07/2009 | 16:46 | מאת: תמר

איך יודעים לאיזה אגודה מקצועית משתייך הפסיכולוג , הפסיכיאטר , ניתן לברר טלפונית ? כי לא תמיד עולים פרטים לגבי זה כשמקלידים את השם באנטרנט.

שלום תמר, הפסיכיאטרים חברים באיגוד הפסיכיאטרים. http://www.psychiatry.org.il. וחברים גם בהסתדרות הרפואית. הפסיכולוגים חברים בהסתדרות הפסיכולוגים. חשוב לזכור שרק לפסיכולוגים קליניים מותר לעסוק בטיפול נפשי. באלפון של הסתדרות הפסיכולוגים אפשר לחפש את הפסיכולוג: http://www.psychology.org.il/phonebook/ אכן, לא תמיד הפרטים שם מלאים. הדרך היעילה ביותר לבדוק זאת היא לבקש מן הפסיכיאטר או הפסיכולוג את פרטי הרישום שלו, מספר תעודת החבר באיגוד המקצועי והפניה שתאפשר לבדוק את נכונות הרישום. שאר הפסיכותרפיסטים, המטפלים בנפש, שהם עובדים סוציאליים, מטפלים באמנות, ועוד, חברים באגודות מקצועיות שונות, וכדאי לשאול אותם ולבקש מהם אישור לחברות באיגוד המקצועי לפני תחילת הטיפול. כמו כן כדאי לבקש מן המטפל עותק או הפניה לקוד האתי של האיגוד המקצועי שאליו הוא משתייך. בברכה, ד"ר דרור גרין

מנהל פורום טראומה והלם-קרב