הקלטת מטופל בטיפול

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

16/07/2009 | 16:34 | מאת: תמי

האם למטפל נפשי מכל סוג מותר להקליט על פי החוק את המטופל שלו?

שלום תמי, המטפל מחויב לשמור על סודיות, ומותר לו להפר אותה רק במקרה של סכנת חיים. המטפל אינו יכול להקליט את המטופל שלו מבלי לבקש את רשותו, ואסור לו גם לספר לאיש, כולל מטפלים אחרים או במסגרת הדרכה, מבלי לקבל מראש את רשותו של המטופל. עם זאת, כדאי לדעת שמטפלים רבים אכן חושפים את מטופליהם במפגשים מקצועיים, ולאחר מעשה גם תלונה לוועדת האתיקה לא ממש תעזור. כדי להגן על עצמך עליך לבקש במפורש מן המטפל שלא להקליט ושלא לשוחח עליך בשום פורום. את רשאית גם לבקש ממנו התחייבות כזו בכתב. בספר 'טיפול נפשי, מדריך למשתמש' כתבתי על הנושאים האלו, ואחרים הקשורים בהם, בהרחבה. בברכה, ד"ר דרור גרין

16/07/2009 | 17:40 | מאת: תמי

אפשר לבקש התחייבות כזו(בכתב)גם אם הפגישה כבר הסתיימה ולא תיהיה יותר? למה הכוונה שחושפים את מטופליהם? כולל שם ומשפחה? או רק את הסיפור? ולמה תלונה לוועדת האתיקה לא תעזור ? אז מה הם שווים ? ובשביל מה יש ועדת אתיקה אם לא מרסנת את מי שעובר על החוק? הרי אם כך זו רמאות כלפי הצד השני כלומר הפציינטים. איך מטופלים יודעים שחשפו את שמם ? תודה (גדולה גדולה)מראש.

מנהל פורום טראומה והלם-קרב