הגעתי למסקנה שהזמן לספר הגיע

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

06/07/2009 | 09:02 | מאת: אלן

אני מיואש ממשרד הבטחון . אני עד היום חשבתי שעם הזמן יעזרו לי בדברים קטנים שאני זקוק כדי להשתקם ולחוש יותר טוב . ביקשתי מהם עזרה בניסיון למועדון נט"ל שהוא מועדון לשיקום . נדחתי במשך שנתיים . אמרו שלא אקבל החזרי נסיעות . לאחר מכן נתנו לי החזרים חלקיים שלא איפשרו לי להגיע לשם . אני כמעט לא יוצא מן הבית כי הכסף לא מספיק לכלום . כשאני משלם שיעורי ציור כתחליף לתעסוקה , ציוד לציור . מפעם לפעם אני יוצא מן הבית וכל יציאה עולה כסף . עם כל הרצון של העובדת השיקום שלי שהיא לטעמי נפלאה , היא לא מסוגלת לעזור לי כי המערכת לא נותנת לה לעזור . אני מודה שאני מקבל טיפול פסיכולוגי שמאוד עוזר לי לא לצלול למצולות . אך כל ניסיון להרגיש טוב יותר נתקל בבורקראטיה ובאטימות של משרד הביטחון . כל פעם שאני בונה תוכנית פעולה היא נופלת באותה מהירות שהיא קמה . החרדות ,הפחדים אני יכול לנסות להתמודד .אם זה שאין לי אמצעים לצאת מן הבית . אם חוסר כסף אני לא יכול להתמודד .אומרים לי לחסוך . אין ממה לחסוך . יש לי הוצאות לתפעול השוטף . לא למותרות כמו ציור , לנסוע למועדון שיקומי ,או למועדון שייט בים . אני צריך לומר שהרבה זמן התלבטתי אם לכתוב את הדברים .אבל היאוש התגבר על הכל . אם כל זאת לא הכל כסף . להתגבר על חרדות ופחדים דורש לא מעט אומץ וזה בחינם . צר לי שאני נאלץ לפתוח פה את מה שעל ליבי . אני מאוד חושש שרבים מחברי-הפורום הזה לא ירגישו בנוח . אוהב אותכם אלן

10/07/2009 | 10:06 | מאת: elbarak

אלן, חברי חברי היקר. כל מה שאתה מספר מוכר וידוע ורובנו עוברים את זה,כך שאתה יכול לספר את כל מה שכואב ומציק לך ,בצורה חופשית ובלי להתבייש או להסס,כי אנחנו כאן באתר זה (בניגוד לאחרים)מבינים אותך ויודעים מה עובר עליך. חזק ואמץ ידידי ואל תתן להם לשבור אותך כי זאת בדיוק הכוונה שלהם במקום לעזור לך הם מקשים לך את החיים במטרה להפטר ממך. אז אל תתן להם את התענוג הזה.להפך תלחם ותמשיך להלחם עד שתנצח. פשוט תעמיד לעצמך מטרה בראש.אני נלחם עד טיפת דמי האחרונה,כי זה מה שחינכו אותך בצה"ל. לא להשבר בשום אופן,אנחנו מאחוריך תומכים בך,אל תאכזב אותנו. אוהב אותך, אלי.

אלן יקר, בעשר השנים האחרונות כתבת כאן לא מעט על מה שקורה לך, ואין סיבה שלא תעשה זאת גם עכשיו. אינך צריך לחשוש מלספר גם על היחס המחפיר של אגף השיקום, המפקיר רבים מהלומי-הקרב, כדי לחשוף את הדברים בפני חברים אחרים ובפני הציבור הרחב שאינו יודע מה מתרחש מאחורי הקלעים. אתה צודק. קיימים באגף השיקום עובדים טובים ומסורים, אך המערכת אינה מאפשרת להם לפעול לטובת הנפגעים. להלומי-הקרב המפגש עם אגף השיקום הוא טראומה נוספת המחמירה את מצבם במקום להקל עליהם. אל תפסיק לדבר, ואל תחשוש לנו. להתראות, דרור

מנהל פורום טראומה והלם-קרב