תגובה מאוחרת להודעה

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

14/05/2009 | 13:12 | מאת: צVק@

http://www.doctors.co.il/xFF-Read,xFI-66,xFT-329502,xFP-394929,m-Doctors,a-Forums.html#m394929_329502 קבלתי את התגובה לעץ מלפני מס' שנים ואני מביא אותו כלשונו כדי שתוכלו לראות ולהיתיחס רויטל הבת של יהודה תאריך: 14/5/2009 שעה: 11:16 היי איש הגשם. אחר שחיפשתי חומר מסויים בעיניין הלם קרב(לצורך כתיבת תסריט שבו אחת מהדמויות הן אבא שלי) באופן מפתיע גיליתי ששמו של אבי עלה כאן במסגרת חוויה שעבר בזמן הצניחה במפגש הראשוני עם מטוס דקוטה. יפה שהינך יודע היטב פרטים. אני מברכת על יוזמת הפורום הזה שבוודאי נותן במה לרגשות, תחושות,דילמות וכו' למאות נפשות הזקוקות לתמיכה, שיחה ומענה בתחום זה. חיוך נרגש ונשימה רווחת עלו בי כשנתקלתי בפורום הזה. זה מוכיח כי היום קיימת מודעות מצויינת לתחלואה הפוסטראומטית -הלב קרב, לעומת עשר שנים אחורה. כשאבי החליט להתמודד עם התחלואה שלו, הוא התקבל כנטע זר ומאידך התחלנו לפעול רבות להעלאת המודעות בקרב בהאוכלוסייה בארץ באמצעות כנסים, כתבות, מוקדי תמיכה שניסינו להפעיל ובעוד דרכים רבות. אולם כבר אז באותה תקופה הבחנו בשינוי מהותי מבחינת התפיסה והתגובות של האוכלוסיה בנוגע להלם קרב אך לא עד כדי מה שקורה היום שהמושג "הלם קרב" הוא מובן כמו המילה "שפעת". הציבור הישראלי בעשור זה יודע ומבין היטב מה זה "הלם קרב" ולא מתייחס לתחלואה זו כאל מחלת נפש. זה בהחלט מעיד על צעד מתקדם באוכלוסיה הישראלית וזאת בזכות יוזמות מבורכות שלכם וכמו אחרים הפועלים בתחום. יישר כוח. רויטל אליה

18/05/2009 | 09:14 | מאת: אורי גדוד 890

שלום לכולם ובפרט לבת של יהודה אליה רויטל. לא הבנתי מה הכוונה תגובה מאוחרת. אבל אני מקווה שזה יגיע ליהודה ורויטל אליה. אני גם הייתי בגדוד של אבא שלך.לא בפלוגה שלו. קודם כל רציתי לתקן אותך הצניחה לא הייתה במטוס דקוטה אלא בהרקולס. זה היה אירוע שאי אפשר לשכוח. אם את מוסיפה מערכה כזאת בסרט זה בטוח יהיה מרתק. אם בכלל אפשרי. הוא צנח מהפתח ואז השק חזה נתפס בזיז קטן שהיה בפתח של המטוס. והוא היה תלוי בן ים סוף לשמיים עם ראש למטה במרחק 4 מטרים מפתח המטוס. לחחשוב על זה זה מעורר פחד. ולא רק זה שממשיכים לצנוח עליו אלה גם הצוות שבמטוס לא יודעים שיהודה נתפס שם.הסיטואציה המצחיקה היא ולמי שמאמין באלוהים אז זה ממש נס.אני לא יודע איך אבל יהודה הצליח לתפס עד הפתח זה באמת לא מובן לגמרי איך. ואז המדריך צניחה ראה אותו ונבהל מסכן. זה יותר מפתיע מרוח רפאים. ואז הוא ניסה למשוך אותו והיה שם עוד קטע אם אני לא טועה שיהודה נפל ונקשר אבל בסוף אבא שלך הביא אותך ואולי עוד אחים נוספים לך. אז זה סימן שאירע פה נס גדול ובאותה התקופה יהודה כיכב בטלוויזיה וברדיו ובעיתונים ואני אפתיע אותך פי עשר במה שאספר לך שאני כאיש מאמין עוד אז כחייל הייתי דתי זוכר שזה היה ביום הולדת שלו בגיל 19 שזה גם לועזי וגם עברי (כל 19 שנים התאריכים נפגשים). ואני אפתיע אותך עוד יותר רק שלא תחטפי גם את הלם.. אני צוחק. אני תושב בית שמש ליד ירושלים ולפני בערך 8 שנים הייתה כתבה בעיתון אינדקס של 3 עמודים גדולים על אבא שלך והיא שמורה אצלי. על מה שעבר במלחמה שכולנו ספגנו ממנה הלם רציני אבל הוא נשאר בשטח כי הוא נפצע ולא מת וחשבוט שהוא מת ואת פירטת שם דברים קשים ורק עכשיו אני יודע שזאת את כי רשום שם רויטל אליהו ולא רויטל אליה. וגם ראיתי בחדשות אותך בנאום בכנסת ובכל מיני מקומות. אז גם לך ילדה מגיע יישר כוח גדול. על העבודה הנפלאה שלך ועל התייחסות לאבא שלך בצורה כזאת. זה מאד יפה מצידך וברוך ה' שנתן לך את היכולות והכישרונות לעשות את זה. אשמח אם יעבירו לך את המייל שלי. ברכה והצלחה ובריאות הגוף והנפש לכולם. אני נהנה לבקר כאן.זה מצווה גדולה להסב אוזן למי שצריך לדבר יותר מכל צדקה וחסד. כל טוב.

18/05/2009 | 16:13 | מאת: צVק@

19/05/2009 | 08:01 | מאת: יהודה

צודק אורי המטוס היה קרנפ ועד כמה שידוע לי ובטח אורי גם נפגש עם אותה מדרגה חדשה מנירוסטה שהוסיפו מייד אחרי המקרה של יהודה אנו ילדי ח"ט 35 גדלנו על סיפורו של יהודה ועל אומץ ליבו של המד"צ שחילץ אותו

03/11/2009 | 12:33 | מאת: יהודה אליה

אני מתרגש מההתיחסות לנושא ושמח שלא שוכחים תודה

12/10/2009 | 00:23 | מאת: קובי

רוויטל היפה אני בהלם סתם בצחוק אני בהלם קרב ממבצע שלום הגליל אני כותב ורועד מהיתרגשות בדיוק היום ראיתי וקראתי אותנו בעיתון ידיעות אחרונות משנת 1999 בכנס שהייה בכנסת וסימן טוב המכוער מופיע בתמונה בימקומך אני שומר על על העתון למזכרת לדורות הבאים בסוף הצלחתי להיתחתן ויש לי שלושה ילדים שתיים קטנים כנגד כל הסיכויים מה שלומכם ? מה שלום אבא שלך הגיבור בלי מרכאות צרי קשר במייל אני זה הקרח עים השיניים השבורות שהייה צמוד לישראל ןהיתרוצץ שם כמו משוגע מהיתרגשות וגודל המעמד והנאום המדהים שלך אין סיכוי שאת לא זוכרת אז דיברנו שעות ביננו ואים בכל אופן לא זכרת עוד רמז הייתי בין השלושה שדיברו למצלמה בסרט שלדעתי הכניס אותנו לתודעה הציבורית"כוחיתנו לא שבו"

25/10/2009 | 00:05 | מאת: שמוליק

אחי דני גם עם הלם קרב . ראינו את הסרט ואותך אתה עם קרחת שחרחר ואני לא מבין למה אתה כותב שהתחתנת כנגד כל הסיכויים לכל אחד יש מכסה .אבל אני יודע למה כתבת לבת של אליה רויטל היפה אני בהלם!!. אני זוכר בכנס שאז הם עשו. אז אני באתי לרמת גן לשם עם אחי דני והיא נכנסה וכולם עמדו כזה עם זהבה גלאון ואז המנחה אמר על רויטל עד עכשיו היה לכם הלם קרב עכשיו נכנסתם להלם היופי כאילו בגלל שהיא ילדה יפה. זה היה מצחיק ונחמד. והיא פנתה לכולם ודברה עם כולם וגם יהודה וישראל הם נתנו אוזן זה היה באמת בתקופה שאף אחד לא ידע בכלל מה זה.אז הנה גם אני עוד חבר מהנוסטלגיה אתם יכולים לדבר איתנו. אח שלי דני דרך אגב עוד במלחמות עם השיקום. אז אני כאן בודק כמה דברים שיעזרו לי לפני משפט. ואני אספר לו ונשמח שתכתבו לנו. שבוע טוב

04/12/2017 | 12:11 | מאת: יהודה אליה

מי זה שמוליק ? את קובי אני זוכר

01/02/2014 | 04:20 | מאת: אלי קפה

אני מחפש את משפחת אליה כבר שנים. אם מישהו יכול לעזור לי לאתר את רויטל או יהודה או אייל או שרון שהם טבריינים במקור אשמח מאוד. אפשר להשאיר לי הודעה בפייסבוק. מופיע בפרופיל בשם אלי קפה לוי. תודה

מנהל פורום טראומה והלם-קרב