מי שמעוניין להקטין דראסטית את המתח הנפשי והסטראס

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

20/04/2009 | 19:18 | מאת: שוס

אם שמתם לב כאשר אתם מרגישים לחוצים והלחץ ,העקה הסטראס לא נותן מנוח אז למי שיש רכב , מתניע ומתחיל לנסוע בכבישים עד שהוא נרגע מתברר שיש סימוכין לזה זה לא בגלל שהינך נוהג ,אלא מהרעידות (הויברציות שהמכונית מעבירה למוח וחלק מהן משפיעות על העצבים באמיגלדה מתברר שחברת "ברינסווי עובדת לפי אותה שיטה והיא קיבלה אישורים כעת אני עשיתי ניסיון (3 פעמים) נסעתי ברכבת כ שעה וחצי וגם שעתיים ואז בדקתי את הלחץ דם שלי,,מתברר שהוא התאזן לגמרי, אבל לאחר יומיים חזר להשתולל,, ולמה אני אומר רכבת ,מפני שהינך יכול לשלם עבור נסיעת מינימום וכל זמן שאתה לא יוצא מהמקום שעליו שילמת ,אתה יכול לנסוע כל היום אז קח לך ספר או מחשב נייד המובר לאינטרנט ותעשה כך כמה פעמים בשבוע מה שכן ,אני מעוניין לברר אם הינכם עושים זאת ,אז דווחו בפורום ואני מעוניין לדעת אם גם עליכם זה השפיע לטובה בהצלחה

21/04/2009 | 12:32 | מאת: gocha

פעם ראשונה שאני כותב באתר אך קורא בו כבר מס' שנים. שוס ממקרה שהיה לי כאשר הפסכיאטרית שלי שאלה איך אני נירגע כשאני במתח גדול, אני עניתי שאני לוקח את הרכב ונוהג לאן שההגה לוקח אותי וזה מרגיע. תגובתה הייתה שמעניין אבל רבים מהלומי הקרב הגיעו למסקנה זו בכוחות עצמם. אז כנראה שהגוף והנפש המיוסרת יודעים מה טוב להם. את שיטת הרכבת עדיין לא ניסתי.

22/04/2009 | 10:29 | מאת: שוס

ואני היום בדקתי את לחץ הדם לפני פעולת הויבראציות באמצעות מסג' קטן ופשוט ולאר מיכן ירד הלחץ דם עד כדי כמעט איזון רוצה לומר שכל המתח הנפשי,הדריכות הלחץ והסטראס אם הינך מודע לו הינך יכול להנמיך את "הלהבות" באמצעות 1 מסג' בעורף או טיפה מעל של כמה דקות 2 נשימות עמות מהבטן והוצאת כל האוויר דרך הפה בשריקה את כמעט כל האוויר מהגוף וחוזר חלילה כמה פעמים 3 נסיעה ברכב רכבת או אוטובוס כמה שעות כדי שהתנודתיות של הכביש תבצע את הפעולה(זה לא עצם הנהיגה 4 הליכה ונסיעה באופניים בשטח פתוח

28/04/2009 | 12:23 | מאת: ד"ר דרור גרין

תודה על הדיווח המעניין. אינני מכיר מחקרים בנושא זה, אך אינטואיטיבית זה נשמע משכנע. אני תוהה אם באמת הוויברציות הן שגורמות לשינוי או תחושת השליטה שלנו (בנהיגה, בהחלטה לנסוע ברכבת או לטפל בעצמנו). ד"ר דרור גרין

28/04/2009 | 13:07 | מאת: שוס

חברת "ברנסאווי " נסרת בבורסה הישראלית מבצעת נסיונות באמצעות קסדה ששולחת פולסים היוצרות ויברציות במוח מנסיוני ואני בתהליך בדיקה כל הזמן אני בדקתי את עצמי ב 2 אופנים תחושת המתח האישית שנוצרת עקב ה"עקה" והחוסר סבלנות והדריכות וכן לחץ הדם הגבוה שלא יורד עקב לקיחת כדורים נגד לחץ הדם מתברר שאם אני נוסע הרבה במכונית (לפחות 4 שעות) ואפילו שאני לא הנהג וכן נסיעה ברכבת וכעת גיליתי משהו חדש ונגיש נסיעה באופניים על מדרכות משתלבות שבהן יש הרבה קפיצות ואז אני מקבל גם אפקט של ויבראציות עם מעט מאוד נסיעה לא בדקתי טרמפולינה או סתאם קפיצות לגובה( יש לי כאבים מצד שמאל כאשר אני במתח וקפיצה מעצימה הכאב אז המתח,הסארס נעלם וגם יש לי כעת יתר סבלנות וסובלנות וכן לחץ הדם יורד מרמה של 110\185 ל 88\142 שזה אומנם מעט גבוהה אבל סביר מה שכן המתח "העקה" נוצרת כל הזמן אז צריך לחזור על זה לפחות פעמיים ביום

מנהל פורום טראומה והלם-קרב