הלם קרב והתמודדות עם הצבא

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

30/03/2009 | 17:30 | מאת: א

שלום אני סובל מהלם קרב שקרה עקב צו 8 למלחמת לבנון ה 2 נפלו לידי פצמרים וזה מאוד השפיע עלי אף פעם לא הייתי במלחמה באמצע הצו 8 שיחררו אותי כי לא יכולתי יותר לתפקד לאחר מכן קבעו לי תור לפסיכיאטר בתל השומר שקבע שאני סובל מהלם קרב מכיוון שלא רציתי להיות מטופל במסגרת הצבאית ביקשתי לטפל בעצמי באזרחות. הזמינו לי תור לעוד חצי שנה ובחצי השנה הזו במקום לטפל בעצמי לא יכולתי לתפקד ולא עשיתי עם עצמי כלום הזמן עבר עד שהגעתי לפסיכיאטר ובגלל שלא היו לי מסמכים ביטלו את הקביעה להלם קרב אך הוא כתב בחוות דעת שהוא אינו יודע מה רמת הפגיעה שלי ואצטרך לחזור אליו לפגישה נוספת בהמשך לאחר מכן החלטתי שאני הולך לפסיכיאטר אזרחי והתחלתי לטפל בעצמי קיבלתי תרופות ומצבי המשיך להיות לא טוב. ניסיתי לקבוע תור לפסיכיאטר צבאי בעזרת הקצינת קישור שדחתה אותי שוב ושוב עד שהיא השתחררה ונאלצתי להתחיל את כל התהליך מחדש אך שוב דוחים אותי ואומרים לי שזימון לפסיכיאטר צבאי תלוי בחיילים נוספים ואני כבר מחכה לזה הרבה זמן האם תוכלו לעזור לי ולומר לי איך להתנהל מול המערכת האטומה הזו אין לי פשוט כוח לכלום אני לא מסוגל יותר לעשות מילואים אני רוצה להשתחרר כי אני לא מסוגל לזה יותר אני מרגיש שאני חנוק ולא יודע מה יקרה אם אני אקבל זימון אני מרגיש שאני עומד מול קיר גבוה ולא מסוגל לעבור אותו תודה א

30/03/2009 | 20:53 | מאת: צVק@

שלום לא' וערב טוב יש הפרדת ראשויות ורשויות למשרד הבטחון יש לפנות לצורך קבלת ההכרה ב"הלם קרב" לצה"ל (תל השומר, הפסיכיאטר הצבאי וקצינת הקישור) אין נגיעה בהכרה בך כנכה / נכה צה"ל אני מציע לפנות למשרד הבטחון / אגף השיקום בכתובת הקרובה למקום מגוריך ולבקש מהם טיפול, אני מציע להצטייד בכל המסמכים שיש בידיך, מאוחר יותר תצטרך גם להביא סימוכין שאכן השתתפת בארועים כפי שאתה מתאר. אני מציע "שתפתח תיק" ותתעד עם מי דברת, מה אמר, מה אמרת מתי ומה דרכי ההתקשרות עם אותו גורם ומה עליך לעשות לפני הפגישה הקרובה עם אותו גורם אני מציע שכל מסמך שאתה מוסר תצלם ביותר מעותק אחד ואם אתה מוסר את המקור תחתים את המקבל על העותק שהוא נאמן מקור, כמו כן תחתים את המקבל שקבל מידיך את המקור כולל תאריך ומקום המסירה קח לך הרבה אוויר לנשימה - תזדקק לו זכור כי תמיד יש עוד דרכי טיפול ולא רק טיפול פסיכיאטרי המלווה תרופות, טיפול פסיכואקטיבי למשל - טיפול שאני הסתיעתי בו במשך 13 שנים לצורך שיפור איכות חיי אתה מוזמן ליצור קשר בשעות היום (כשהשמש זורחת) לטלפון 052-2888486 מטלפון שמספרו אינו חסום כדי שאוכל לחזור אליך במידת הצורך בהצלחה לכולנו צביקה קומיי נ.ב קח עוד נשימה עמוקה, תזדקק לה בהמשך הדרך

30/03/2009 | 20:55 | מאת: צVק@

לא' שכחתי שכתובת הדוא"ל אינה מוצגת באתר zvika@coma אתה ואחרים מוזמנים ליצור קשר לדוא"ל בכל שעה צביקה

שלום א., לא קשה לי להבין את תחושות התסכול שלך "מול המערכת האטומה". לצערי, אני משער שגם בעתיד הקרוב המערכת הזו תמשיך להיות אטומה, ומניסיוני האישי למדתי שהטראומה הנגרמת להלומי-הקרב במפגש עם אגף השיקום קשה לעתים לא פחות מאשר הטראומה המקורית. אבל זו אינה סיבה להתייאש. ראשית, עליך להגיש תביעה למשרד-הביטחון (אגף השיקום) כדי שיכירו בך כהלום-קרב. את טופס הבקשה תוכל להוריד מאתר אגף השיקום: http://www.shikum.mod.gov.il/NR/rdonlyres/EDD886CE-7D6D-4009-8FCA-693E811B7545/2941/HABALA.pdf תוכל לעשות זאת בכוחות עצמך, למלא את הטופס, להוסיף חוות-דעת מפסיכיאטר פרטי המומחה בפוסט-טראומה ומוכר על-ידי אגף השיקום, ולשלוח את הטופס לאגף השיקום. פרטים נוספים תוכל לקבל אולי במרכז הטלפוני של אגף השיקום: 03-7776777. זה לא יהיה קל. אמנם ישנם מעטים, כמו צביקה, שהצליחו לזכות כך בהכרה כנכי צה"ל, אך מניסיוני למדתי שכדאי להתייעץ בעורך-דין המכיר את התחום, ועדיף לשלם לעורך-דין שייצג אותך מול אגף השיקום. לאחר שתגיש את התביעה תוכל לפנות למחוז אגף השיקום הקרוב למקום מגוריך ולבקש שיפנו אותך לרשימת המטפלים אותם מממן אגף השיקום. חשוב מאוד לזכות בהכרה ולקבל את הטיפול, אך אין לזה קשר לשחרור משירות מילואים. כדי להשתחרר משירות מילואים עליך לפנות אל קצין הקישור שלך ולבקש הפניה לקב"ן, ולהציג המלצה מתאימה מפסיכיאטר פרטי. אם תציג את הבעיה שלך אין כל סיבה שלא ישחררו אותך. בהצלחה, ד"ר דרור גרין

מנהל פורום טראומה והלם-קרב