התוכנית של אילנה דיין

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

שלום חברים, צפיתי אתמול באינטרנט בתוכנית של אילנה דיין על הטיפול בהלומי הקרב. אם עדיין לא צפיתם בתוכנית, אתם מוזמנים לעשות זאת: http://www.mako.co.il/tv-ilana_dayan/2009-a39a045060f00210/Article-762d862dbc01021004.htm אני מודה שקצת התאכזבתי. התוכנית מציגה קבוצה של חברים, גיבורים, ואת האכזבה שלהם מאגף השיקום. לא קשה להזדהות אתם ועם המצוקה שלהם, אבל לצערי המצב הרבה יותר חמור. ראשית, רוב הלומי-הקרב היו חיילים רגילים, שמילאו את תפקידם ונפצעו במלחמה, גם אם לא היו גיבורים. יש כאלו אלפים ועשרות אלפים, וכולם ראויים לטיפול הוגן. שנית, רוב הלומי-הקרב סובלים לבד, ללא כל תמיכה, ואין להם קבוצת חברים לצרה שתעזור להם. הפורום שלנו כאן מיועד ליצור תמיכה כזו, ואנחנו עושים זאת כמעט עשר שנים, אך אתם יודעים עד כמה קשה לנו לצאת מן הבית, להיפגש זה עם זה ולשמור על קשרים יציבים. אמנם התוכנית הציגה את המחדלים של אגף השיקום, אך למעשה המצב הרבה יותר קשה. מדובר בהזנחה קשה, בשותפות נפשעת של פסיכיאטרים בוועדות רפואיות, הבוגדים באתיקה הרפואית שלהם, ובתקנות הפוגעות בהלומי-הקרב יותר מאשר מסייעות להן. למעשה, המפגש עם ה'טיפול' של אגף השיקום טראומטי לא פחות מאשר הלם-הקרב עצמו. בימים אלו אני כותב ספר בו אני מציג את סיפורי האישי כהלום-קרב, ובו אני מתאר בהרחבה את מחדלי אגף-השיקום. אתם מוזמנים לכתוב לי ולשלוח את הסיפורים האישיים שלכם, ואשלב אותם בספר (את מי שסיפורו יפורסם אציג רק בשמו הפרטי). כתבו אלי ישירות: [email protected] יום טוב לכולנו, דרור

01/05/2009 | 18:36 | מאת: דבי

שלום לכולם: שמי דבורה אני לומדת מדעי ההתנהגות במכללה למנהל בראשל"צ. במסגרת לימודי אני עושה סמינר על"טראומה זיכרון וסיפור חיים" אני עושה את עבודת המחקר שלי על פוסט טראומה, אך אני צריכה לראיין 5-4 אנשים שעברו טראומה. הראיון כמובן הוא חסוי ובעילום שם. אודה לכם אם מישהו יסכים להתראין. אפשר לפנות אליי ישירות גם במייל: [email protected]

30/10/2010 | 17:30 | מאת: רמי

מנהל פורום טראומה והלם-קרב