שאלה לדרור- עזרה לחבר

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

17/02/2009 | 22:58 | מאת: ידידה

דרור שלום, יש לי ידיד שחווה את המלחמות והמבצעים של השנים האחרונות, היה נוכח במקרים קשים מאוד שאחריהם לא דיבר עם אף אחד כולל אישתו וחבריו (שחוו יחד איתו). בזמן האחרון הוא התחיל לספר לי וביקש ממני להמשיך להקשיב למה שהוא עבר. על פי איך שאני מכירה אותו - הוא לא ילך לעזרה מקצועית. הוא מתפקד ביום יום נהדר, יש לו אישה וילדה, עובד ולומד, ובגלל שהתחיל לספר לי זה יותר עולה לו במהלך היום. # איך אוכל לעזור לו בנסיבות אלו? # האם השיחות איתי על המראות והחוויות שחווה יכולות לפגוע בו בהמשך? # מה דעתך על כך שהוא לא משתף את אשתו? (בטענה שהוא לא רוצה לפגוע בה)

17/02/2009 | 23:30 | מאת: ד"ר דרור גרין

שלום לידידה, היכולת שלך להקשיב היא עזרה חשובה. אין כל סיבה שלא תמשיכי להקשיב לו, כאשר הוא בוחר בכך. אינני חושב שהשיחות אתך יפגעו בו. אני מבין את הקושי שלו לשתף את אשתו. אולי בעקבות השיחות אתך הוא יצליח מאוחר יותר לשוחח גם אתה. בהצלחה, ד"ר דרור גרין

מנהל פורום טראומה והלם-קרב