שאלה לד"ר גרין

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

10/02/2009 | 23:00 | מאת: רונית

קראתי על שיטת אלטשולר לטיפול בפוסט טראומה רציתי לישמוע ממך מה דעתך? יכול להיות שכדאי להתייחס לזה ברצינות ?

שלום רונית, אינני מכיר את שיטת אלטשולר לטיפול בפוסט טראומה. מקריאה הבנתי שמדובר בגישה 'רוחנית', וככזו קשה להבין או לבחון את מושגיה. אני מעט ספקן לגבי גישות חדשות המתיימרות 'לטפל' בטראומה, משום שמניסיוני האישי כהלום-קרב וכמטפל טראומה אינה 'מחלה', ולכן אין צורך לטפל בה. עם זאת, ניתן לחיות עם הטראומה, וגם לחיות חיים טובים. אני עצמי פיתחתי גישה להתמודדות עם טראומה. גישה זו 'האימון הרגשי', מבוססת על שיקום מיומנויות רגשיות המסייעות לנו להתמודד עם הקושי איתו עלינו לחיות כל חיינו. בברכה, ד"ר דרור גרין

25/03/2009 | 14:36 | מאת: איתי אלטשולר

תודה על התיחסותך המעניינת והכנה. אני מסכים איתך ךגבי הבעיתיות של המושג טיפול בהתייחס לטראומה אך אינני מסכים איתך באופו גורף ששלא ניתן להיפרד ולהיפטר מהסימפטומים הפוסט טראומטיים. מנסיוני האישי וגם מהעבודה שלי עם תלמידי השיטה, שיטת אלטשולר, אני מתרשם אחרת. העלתי אתר חדש ומעודכן של השיטה ושם ניתן לבחון יותר לעמוק את גישתה של שיטת אלטשולר לפוסט טראומה בקרוב יצא סיפרי הדן בהרחבה בנושא ודרך ההתמודדות וההוראה שאני מציע לסובלים מפוסט טראומה על מקורותיה השונים. בברכה איתי אלטשולר

25/03/2009 | 15:43 | מאת: איתי אלטשולר

כדאי שתתרשמי בעצמך באתר השיטה החדש שימי לב בעיקר לפרק לדוגמא של הספר שעומד לצאת פרק זה מתמקד בהתייחסות השיטה לפוסט טראומה. בברכה איתי

מנהל פורום טראומה והלם-קרב