מסגרת

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

10/02/2009 | 16:56 | מאת: בהלם

עברתי טראומה כרגע מקבל טיפול ( עקב חוסר יכולת לממן טיפול פרטי זה מתבצע במסגרת ציבורית) ידוע לי שבאופן מובהק פרטי המטופלים במרפאות אלה חשופים לעיני כל מתמחה/סטודנט/ איש צוות שלא קשורים ישירות לטיפול שלי - אז הכיצד אני אמור לסמוך על המטפל שלי שהוא אכן "שומר" עלי ומכבד אותי למרות כל החשיפות הנ"ל ? התחושות כל כך לא נעימות למה לא מסתירים פרטים מזהים של המטופלים ?

שלום לך, אני מבין את החששות שלך, ולצערי במסגרות ציבוריות אכן קשה לשמור על סודיות. עם זאת, חובת הסודיות היא חד-משמעית, והיא מנוסחת באופן ברור בקוד האתי של המטפלים וגם בחוקי הכנסת. אסור שפרטי המטופלים יהיו חשופים לאיש מלבד המטפל עצמו, ועליך לדרוש זאת במפורש מן המטפל (אסור לו להראות לאיש, לא לסטודנטים, לא למתמחים ולא לאנשי צוות, את הפרטים האישיים שלך). אם ידוע לך על חשיפת פרטיך האישיים אתה יכול לפנות לוועדת האתיקה, למשרד הבריאות או למשטרה. בהצלחה, ד"ר דרור גרין

11/02/2009 | 14:17 | מאת: צVק@

שמירת סודיות - למה LAMA ולמה LEMA למה LEMA לך להתאמץ ולהסתיר ומפני מי? הרי זה לא באמת מעניין איש, לדעתי עדיף להתמקד בייתרונות שתוכל להפיק מהטיפול ולא בנזק שעלול להגרם למה LAMA צריך להסתיר את הפגיעה - לקחת משהו ממישהו, יקחו ממך את הפגיעה אם יידעו? אם לא נתבייש נוכל/תוכל להשיג יותר - עצם היציאה מהארון עזרה לי רבות להתמודד עם המצוקות המתלוות לPTSD בהצלחה בטיפול צביקה

מנהל פורום טראומה והלם-קרב