אחי

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

19/09/2008 | 19:25 | מאת: דני

אחי בגיל 56,לפני 3 ח נפצע בת.ד נחבל בראשו ונותח פעמיים.כרגע בשיקום.אחי בעל נכות נפשית 50% לא טופל מעולם ולא ידוע על איזה סעיף.בשיקום לא מטפלים בו בקטע הנפשי.הוא מקבל 300 אפונטין בלבד.לאחרונה הוא מתלונן על ריחות חזקים וגירוד בגוף.הוא גם לא רוצה לשכב במיטה כשהוא מגיע לחופשה בבית.הוא טוען שזה עושה לו גירוד.הועלתה אפשרות של פירכוס או פגיעה בחוש הריח.יש לי הרגשה שטיפול בטראומה ניזנח מצד השיקום.מה עושים?

שלום דני, מן הדברים שכתבת קשה להבין במה בדיוק מדובר. האם אחיך מוכר כבעל נכות נפשית של 50% על-ידי אגף השיקום? אם כן, כדאי לפנות לעובדת השיקום ולבקש ממנה את כל הפרטים אודות הנכות, ולבקש טיפול נפשי, שהוא זכאי לו. כמו כן, כדאי לבקש ממנה פרטים על כל שאר הזכאויות, ואת חוברת הזכויות שהודפסה לאחרונה על-ידי אגף השיקום. בהצלחה, ד"ר דרור גרין

מנהל פורום טראומה והלם-קרב