אבא עם הלם קרב ממלחמת לבנון- איך מתחילים תביעה בהכ

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

14/09/2008 | 13:15 | מאת: אפרת

שלום לכם, זה יהיה קצת ארוך אך אני מקווה לקבל עזרה למרות זאת: קצת רקע-אני בת 28, אבי חולה בסכיזופרניה אשר התפרצה כשחזר ממלחמת שלום הגליל. אימי עוד היתה נשואה לו אז. אני לא אלאה בפרטים הקטנים אך ברור שאבי חזר אדם אחר מהמלחמה- פרנואיד, משליט טרור של שקט בבית, לא מתפקד עד היום, הפסיק לעבוד, עם תסמינים של פוסט טראומה ברורה . מאז הוא מטופל (כדורים אנטי פסיכוטים ונוגדי חרדה), גר אצל הוריו ומצבו רק מתדרדר. אימי התגרשה ממנו לאחר כשנה מאז שחזר כי משפחתנו הקטנה החלה לההרס ואף אחד במשפחתו לא היה מוכן להודות שהוא פגוע נפש ולעזור לה. כבר שנים שאני רוצה לתבוע את משרד הביטחון ואני משוכנעת ומאמינה ב- 100% שהוא צריך להיות מוכר בפגוע הלם קרב. ד"א אבי אושפז בגהה כשנה לאחר שחזר מהמלחמה (כשהוריו החליטו שבאמת הבן שלהם לא בסדר) ואובחן כסכיזופרן פרנואידי. במקביל סבתא שלי פנתה איתו לביטוח לאומי ושם הוא הוכר כנכה ומקבל קצבה (אני יודעת שזה בעייתי). בנוסף, לפי דבריו של אבי כבר במלחמת יום כיפור (הוא היה בחווה הסינית) פונה לאחר הקרבות לאיזה בסיס ונרשם שם כהלום קרב או משהו דומה- מה שלא הפריע לצהל לגייס אותו שוב. אז איך מתחילים? פניתי למספר עו"ד לברר והסיפור לא פשוט כלכלית. אשמח אם תוכלו לפרט לי על השלבים שאני עתידה לעבור ואם יש טיפים שאני צריכה לקחת בחשבון בתהליך. תודה רבה!!

15/09/2008 | 00:02 | מאת: הפצוע האלמוני

שלום אפרת, עצוב לי לקרוא את הסיפור שלך מאחר ואני נזכר בתקופה הקשה שעברתי בחיי. אני יודע שאם לא הייתי מקבל טיפול נכון ובזמן ותמיכה מהמשפחה סופי היה מר. אני חושב שכדי לך קודם כל לבדוק כמה נקודות חשובות לפני שאת מתחילה בהליכים: 1.אמרת שהבחנו את אביך כסכיזופרן פרנואידי – צריך לבדוק אם המחלה הזו קשורה בהלם קרב. 2.אמרת שאביך מוכר כנכה ביטוח לאומי ומקבל קצבת נכות- צריך לבדוק אם בכלל ניתן לתבוע את משרד הביטחון במצב כזה. לדעתי את יכולה גם לנסות לפנות לביה"ח תל השומר מחלקה פסיכיאטרית טל: 03-5303349/50 ולבקש להתייעץ עם ראש מחלקת הלם קרב בקשר להבחנה הרפואית של אביך ובקשר לטיפול שהוא קיבל עד היום. במקביל אני אשלח לך בדואר שם של עורך דין ידוע בתחום הלומי קרב שבקיע בכל הפרטים. הפצוע האלמוני

26/09/2008 | 23:47 | מאת: הפצוע האלמוני

שלום, מעניין אותי אם בדקת את הנושאים שהמלצתי לך עליהם ואם יש התקדמות ? אני חושב שזה יכול לעניין את שאר אנשי הפורום ? תודה

מנהל פורום טראומה והלם-קרב