PTSD פרנויה, סכיזופרניה.

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

03/07/2008 | 18:46 | מאת: מאלי

האם PTSD יכול לגרום לפרנויה, או לסכיזופרניה? תודה על כל תשובה.

24/07/2008 | 08:54 | מאת: רוז

כמו כל השאלות של "האם פוסט טראומה יכולה לגרום ללופוס/סרטן/סכרת וכו'" ככל שנביט מעלה בגיל האוכלוסיה כולם מתחילים לחלות, בכל מיני מחלות, סכיזופרניה היא גם לא מחלה מולדת אלא מתפרצת בשלב כלשהו בחיים, כמו סוכרת ועוד מחלות. מחלות מתפרצות מהר יותר בתנאי לחץ ולכן פוסט טראומה שבגללה הגוף נמצא במצב של לחץ מוגבר יותר יכולה להוות טריגר להתפרצות המחלות. אילמלי כן, או שהיה פורץ מאוחר יותר, או שאם הבנאדם חי בשאנטי - לא היה פורץ בכלל....

מנהל פורום טראומה והלם-קרב