מהם התסמינים של PTSD לפי ה DSM/ ICD?

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

08/06/2008 | 15:14 | מאת: דניאלה

שלום רב, לצורך הכנת עבודה משפטית בנושא תסמונת דחק בתר חבלתית בקרב חיילי צה"ל חיפשתי את אותם "ארבעת תסמינים". בפסקי דין אשר קראתי בנושא, נאמר תמיד שנדרשים ארבעה קריטריונים לאבחון של PTSD (אך לא נאמר לי מהם!). חיפשתי בגוגל את הצירופים תסמונת דחק בתר חבלתית וגם PTSD, וקראתי מספר מאמרים. בחלקם של המאמרים מדובר על 3 תסמינים (פלשבקים/הימנעות/עוררות), במאמרים אחרים מתוארים חמש תסמינים. היכן אני יכולה לקבל מידע על מהם 'ארבעת הקריטריונים' (אותם A1 A2 A3 וכדומה?). זה חשוב לי כי בפסקי הדין אשר קראתי לפעמים תביעה של חייל נדחית בטענה כי "לא התקיים בו קריטריון A2" וכדומה, אלא שאינני יודעת למה מתכוונים כאשר מתכוונים לאותו קריטריון אשמח לעזרה בתודה, דניאלה

11/06/2008 | 19:40 | מאת: צVק@

תשובה לשאלתך תוכלי למצא בספר "נכות נפשית" היבטים רפואיים, חברתיים ושיקומיים מאת אבי בלייך וזהבה סולומון מעמוד 408

מנהל פורום טראומה והלם-קרב