התייעצות

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

01/06/2008 | 17:54 | מאת: אלמוני

האם את כל הלומי הקרב מזמינים לבדיקה רפואית לפני הוועדה הראשונה??

02/06/2008 | 14:05 | מאת: אלן

כן חייבים כדי להגדיר במדוייק את העוצמה של ההלם-קרב .

שלום לאלמוני, כן. כל מי שמגיש תביעה להכרה כנכה צה"ל מוזמן לבדיקות רפואיות. הלומי-קרב מוזמנים לארבעה ראיונות: עם פסיכיאטר, עם פסיכולוג, עם עובד סוציאלי ועם יועץ תעסוקתי (אולי טעיתי במינוחים). אין מה לחשוש מכך. אלו אנשי מקצוע שכל אחד מהם מוסר חוות-דעת מקצועית לוועדה. לצערי, הוועדה אינה מתייחסת כמעט לחוות הדעת, ובאופן עקרוני רואה בכל מי שמגיש תביעה שקרן. זהו תהליך ארוך, לעתים קשה ומשפיל, ולא ניתן לשנות אותו בדרכים המקובלות (מכתבים, תלונות, אפילו בתי-המשפט משתפים פעולה עם מערכת הביטחון באופן אוטומטי). רק אם תקום התארגנות כללית, פוליטית, של נכי צה"ל, ניתן יהיה לעשות שינוי יסודי במצב המביש הזה. בברכה, ד"ר דרור גרין

02/06/2008 | 19:53 | מאת: פלס 8

שלום חבר התשובה לא כי הרבה הלומי קרב תביעתם נידחתה עוד לפני בדיקה או וועדה הבדיקה שאתה מוזמן בשביל א לקבוע שאתה סובל מהלם קרב. ב לקבוע את הקשר הסיבתי, גרימה , חבלה , [שזה חשוב ביותר ] ג לקבוע דרגה. קל. בנוני. קשה. קשה מאוד.

03/06/2008 | 02:05 | מאת: הפצוע האלמוני

השלבים בהכרה של משהב"ט כפי שאני חוויתי: א. מילוי תצהיר אישי חתום בפני עו"ד - שם מפרט הנפגע את השתלשלות האירועים שהביאו לפגיעה את מצבו הנוכחי, הטיפולים שהוא עובר וכו'. ב.במקביל לשלב א' - ממלא המפקד הישיר של הנפגע סקירת שרות של הנפגע כולל התרשמותו מהפגיעה. ג.משהב"ט אוסף את הנתונים שהתקבלו ועורך עוד מס' בדיקות נוספות ומחליט האם ישנה פגיעה והאם היא נגרמה כתוצאה מהשרות. אם כן, ישנה הכרה ראשונית לצורך טיפול רפואי הכולל תרופות וטיפול אצל רופאים מומחים. אם לא, התביעה נדחת ולנפגע ישנה הזכות לערער על ההחלטה. ד.השלב הבא כאמור ממשיך מי שקבל הכרה ראשונית. הנפגע נשלח לבדיקות רפואיות במכון מיוחד על מנת להעריך את רמת הפגיעה,ואת הקושי התפקודי בחיי היום יום. משך הבדיקות הנו כמה ימים הבדיקות נעשות ע"י פסיכולג ופסיכאטר ומורכבות ממס' נושאים לבדיקה, הבדיקות מתישות וארוכות. בסוף הבדיקות מגישים דו"ח מפורט למשהב"ט. יכולים להיות הבדלים בין המחוזות השונים של משהב"ט באופי הבדיקות, למשל חבר שלי ממחוז ירושלים לא עבר בדיקה במכון אלא הסתפקו בחוו"ד פסיכיאטר בלבד. יתכן שהדרישה להבדק במכון תלויה גם בעוצמת הפגיעה או כשיש ספק באשר לעוצמת הפגיעה אינני יודע במדוייק. ה.חוו"ד הרופא המטפל - השלב הסופי לפני הוועדה הראשונה, הרופא המטפל פסיכאטר/פסיכולוג מתבקש ע"י משהב"ט לכתוב חוו"ד על הטיפול בנפגע על תפקודו והתרשמותו הכללית, ומצבו נכון ליום כתיבת החוו"ד. ו.הוועדה הראשונה- לאחר שנאסף כל החומר הנ"ל, מזמינה הוועדה את הנפגע עלמנת לקבוע את אחוזי הנכות, הוועדה מורכבת ממס' רופאים בד"כ שלושה וכתבנית שמתעדת בכתב את מהלך הדיון. הוועדה שואלת את הנפגע מס' שאלות ומתרשמת, הוועדה יכולה גם להתרשם מעדותו של קרוב משפחה מדרגה ראשונה שתומך בנפגע. ולאחר מכן בודקת את כל החומר ומחליטה על אחוזי הנכות והאם הם זמניים או קבועים, אם הם זמניים ידרש הנפגע להגיע כעבור שנתיים לוועדה נוספת שתקבע את אוחזי הנכות הקבועים. הפצוע האלמוני

03/06/2008 | 17:03 | מאת: הלום

ההית שוטר או חיל

מנהל פורום טראומה והלם-קרב