שאלה...

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

09/05/2008 | 18:28 | מאת: ס.ח

שלום! רציתי לשאול שאלה, לפני כחודשיים הכרתי בחור מקסים הוא קצין בצבא והתחלנו קשר מדהים, לפני שבוע יצא לנו לדבר על המלחמה, הוא סיפר לי את הזוועות שעבר ועל כל החיילים שלו שאיבד ועל הקשיים שלו, מאז אותה השיחה הוא ניתק איתי קשר שלח לי הודעה שמאוד קשה לו לדבר על המלחמה שהוא עובר משבר ושהוא חייב לטפל בעצמו כדי לדעת איך לחיות עם זה שהוא בחיים וטוב לו והמון חברים שלו לא, ושהוא עובר תקופה מאוד קשה. מה קורה לו? הוא הלום קרב? איך אני יכולה לעזור לו? הוא פשוט לא מסכים לדבר איתי..

שלום ס.ח., לפי התיאור שלך יתכן שהבחור הלום-קרב, וכפי שהוא אמר לך הוא אכן חייב לטפל בעצמו כדי לדעת איך לטפל בזה. אם הייתם נשואים הייתי כותב לך שהתמיכה שלך מאוד חשובה, אבל הקשר ביניכם נמצא רק בשלב ראשוני, ולמעשה הוא ניתק אותו. גם אם הוא בחור מקסים אינני חושב שאת צריכה להתעקש, אם הוא עצמו אינו רוצה בכך. קשה מאוד ליצור קשר עם הלומי-קרב, והחיים עם הלום-קרב עשויים להיות קשים ואף בלתי-נסבלים. את יכולה לכבד את הבקשה שלו להתנתק, ולהבין שבכך הוא 'מציל' אותך ממנו ומונע ממך סבל מיותר. אני מקווה שהוא אכן מטפל בעצמו או פונה לטיפול מקצועי. בשלב זה העזרה שלך אינה מספיקה, והיא יכולה להיות מתסכלת מאוד. שבת שלום, ד"ר דרור גרין

09/05/2008 | 22:19 | מאת: מאיר

דרור שלום. היא כן צריכה להתעקש ולעזור ואפילו לצאת איתו . התמיכה שלה מאוד חשובה ויכול להיות שהם יסתדרו עם הבעייה .לא מגיע לו להיות מנודה מהחברה בגלל הפגיעה שלו . החברה דחקה אותנו לפינה ובגלל זה היה לנו קשה למה מגיע לו העונש הזה .

11/05/2008 | 21:42 | מאת: צVק@

למה לעזור? למי לעזור? האם הבחור ביקש עזרה? האם את יודעת במה לעזור? האם יש לך את הקישורים? האם יש לך את הכח? אם בכל זאת את לא נרתעת - צפוי לך עתיד מעניין עם בן זוג מאתגר בהצלחה צביקה קומיי

מנהל פורום טראומה והלם-קרב