שלטון הפקידים ותעלומת 'סבב החתימות'

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

נכי צה"ל שמקבלים החזרים עבור הוצאות כספיות שונות נוכחו בחודשים האחרונים, מתחילת ינואר, שהתשלומים מתעכבים למשך חודשים רבים. כשמתקשרים למספר הטלפון של אגף השיקום (שהוא המספר היחיד אליו ניתן להתקשר) מוסרת הטלפנית שהתשלום נמצא ב'סבב חתימות'. מישהו שמע עד היום את המושג הזה? אז הנה פשר הסוד הגדול. כידוע לכם פקידי אגף השיקום (אלו שמתאמצים במשך יום שלם להזיז פיסת נייר מצד אחד של השולחן אל הצד השני) עובדים קשה מדי, ולכן החליטו לקיים 'שביתה איטלקית' על גבם של נכי צה"ל. 'סבב החתימות' הוא לחיצה של שניים או שלושה פקידים על מקש במחשב, כדי לאשר כל תשלום. הם דוחים כל חתימה כזו למשך שלושה או ארבעה חודשים, וכל התשלומים נדחים. כל זה טוב ויפה, אבל האם מישהו מאתנו ידע על כך? האם אגף השיקום, ששולח לנו את תלוש התגמולים מדי חודש, טרח ליידע אותנו בנושא זה? האם יש סיבה לכך שהטלפניות במוקד של אגף השיקום אינן מגלות לנו מה פשר 'סבב החתימות' המוזר ומסתירות מאתנו את השביתה? זהו, כמובן, רק קצה הקרחון של התעמרות הפקידים באגף השיקום במאות אלפי נכי צה"ל הנזקקים להם. אבל רק אנחנו אשמים בכך. האם במשך החודשים האלו מישהו ממאות אלפי הנכים התאמץ לגלות מה קרה, התלונן על כך, פנה לעיתונות? אם זה היה קורה אני משער שהיינו יודעים על כך. אני פותח כאן סדרה של הודעות בנושא השירות שאנו מקבלים מאגף השיקום, ואני מזמין אתכם לשתף אותנו בנסיונכם ולהציע הצעות להעלות את הדברים על סדר היום הציבורי כדי להפסיק את השערוריה המתמשכת. שלכם, ד"ר דרור גרין

06/05/2008 | 08:32 | מאת: יהודה

צודק דרור למרות שהיום יום הזכרון הענין עבורי לפחות שלילי אני ממתין כמעט 3 חודשים להחזר נסיעות

מנהל פורום טראומה והלם-קרב