האם רצוי שנפגע הלם הקרב יופיע בבית המשפט??

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

22/02/2008 | 21:53 | מאת: פז

עו"ד שמייצג אותי הגיש ערעור לבית המשפט על קביעת הוועדה העליונה. לפי דבריו אין צורך שאני יופיע בבית המשפט. האם מישהו עבר את התהליך הזה ויכול לספר עליו או להמליץ אם כדאי להתייצב בבית המשפט.

23/02/2008 | 11:04 | מאת: יהודה

לא יודע להגיד אבל אני מעולם לא הופעתי בבית משפט

שלום פז, קשה מאוד להופיע בבתי-המשפט, כפי שקשה להופיע בפני הוועדות של אגף השיקום. זו אווירה מלחיצה ולעתים עוינת, ומשרד הביטחון, במקום להופיע כמי שמיועד לטפל ולהגן על הלומי-הקרב פועל נגדם כאילו היו אויבים או שקרנים. זה עצוב, אך זו המציאות. לצערי, גם הפסיכיאטרים וגם השופטים נוהגים להזדהות עם משרד הביטחון, ולעתים קרובות גם הם שוכחים את תפקידם ורואים את מטרתם לסייע למשרד הביטחון לחסוך בתקציבים (תמיד יש גם שופטים או פסיכיאטרים אנושיים, יוצאי-דופן). אין תשובה חד-משמעית לשאלה שלך, אך כדאי שתנהג על-פי עצתו של עורך-הדין שלך, המכיר את המערכת ואת מגבלותיה. בהצלחה, ד"ר דרור גרין

מנהל פורום טראומה והלם-קרב