נכשלתי במבחן

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

20/02/2008 | 23:48 | מאת: אברהם שרווד

שלום ד"ר דרור ושאר חברי הפורום! היום קיבלתי הודעה שנכשלתי במבחן בימאות. אני מרגיש רע מאוד וכבר לקחתי שלושה כדורי לוריוון בבת אחת ושתי כדורי קסאנגיס (קסנקס). אני מרגיש שאין לי תקווה ושממש אין לי כוח כבר להיבחן מחדש... זה נראה כאילו שמנהל הספנות עושה לי דווקא ומכשיל אותי בכוונה. אני מפחד, כמו כן, מהתקפים חוזרים שיהיו לי בדרך לת"א מחר כשאני הולך לחוג שייט של עמותת אתגרים. אגב, מישהו מכם ראה את הכתבה עלינו (עמותת אתגרים) ובהקשר לפוסט טראומה והלם קרב בערוץ 10? אני מפחד מאוד ולא יודע מה לעשות...

21/02/2008 | 11:06 | מאת: צVק@

מחר יום חדש ומבחן חדש תתכונן למבחן החדש - בהצלחה אם אתה מדבר על השידור של הכתבה מלפני יותר משנתיים אז ראיתי אותה להשתמע צביקה

24/02/2008 | 00:37 | מאת: אברהם שרווד

צביקה שלום! התכוונתי לכתבה על אתגרים ששודרה לפני כשבוע וחצי ולא לפני יותר משנתיים. היא שודרה בערוץ 10 במהדורה המרכזית על נושא של הלם קרב ובראש העניינים עמד הנושא של מועדון צף לפוסט טראומטיים והלומי קרב. אברהם.

22/02/2008 | 01:41 | מאת: ד"ר ברוך אליצור

החוזק האמיתי הוא, לא להצליח פעם ראשונה במבחן, אלא להתעקש ולחזור להבחן, אפילו עשר פעמים עד שמצליחים. להראות לעצמך ולחברים, שאתה לא מותר, ניצמד למטרה וחוזר ומתקיף מבלי לסגת. היה בטיפולי אדם מבוגר, שניכשל עשר פעמים במבחן חשוב בעבודתו והוא הגיע אלי מדוכא ומושפל. חש שילדיו ונכדיו צוחקים ממנו. הסברתי לו, שזו הזדמנות פז להראות לילדיו, לנכדיו ולחבריו כמה הוא חזק וניצמד למטרה. עליו להחליט שגם אם הוא יכשל במבחן הבא, הוא יצהיר לכולם, שהוא שמח שניכשל, במטרה לחשל את כח הרצון שלו. בהומור הודדתי אותו להכנס לספר השיאים של גינס, כאדם שניכשל הכי הרבה פעמים במבחן, עד שלבסוף הצליח בו. באופן פרקטי, עליך ללמוד להרגע לפני המבחן וגם במהלכו. באתר שלי יש פרק מיוחד על חרדת בחינות ואיך להתמודד. כנס לאתר ולמד תרגילי הרפיה. כתובת האתר www.baruch-elitzur.com אני מאחל לך הצלחה

22/02/2008 | 21:22 | מאת: הפצוע האלמוני

אנו נבחנים במהלך חיינו באין ספור מבחנים. במבחני החיים אם אתה נכשל אתה מנסה באופן טבעי לשרוד ולכן אתה לא מתייאש ומנסה שוב ושוב כי אתה רוצה לשרוד, כמובן שישנם אנשים שמרימים ידיים ויוצאים ממעגל החיים נכנסים לעמדה של נכשלים חסרי כוח ונמקים עד לאובדן. לנו הנפגעים הבחינות יותר קשות מאשר לאחרים בגלל מגבלותינו, ולכן צריך מראש לדעת שיש סיכוי שניכשל בבחינה, אבל תמיד לדעת שזה לא הסוף ויש עוד הזדמנויות שאנו חייבים להלחם כדי להצליח ולשרוד. אם ניכשל באחת מהבחינות ונתייאש אנו ניכשל מראש בכל הבחינות הבאות ולא נשרוד. לכן חשוב להבין זאת ולהילחם ! הפצוע האלמוני

23/02/2008 | 19:06 | מאת: אברהם שרווד

רציתי להודות לכם, ידידי, על התמיכה וההבנה המחזקת שנתתם לי. תודה רבה!

שלום אברהם, אני שמח שאתה מתעודד. אין מי שאינו חושש ממבחן, וכל מי שנכשל מרגיש תחילה תחושה של אכזבה וייאוש. למי שסובל פוסט-טראומה קשה יותר, משום שתחושת הביטחון קטנה יותר. מטבע הדברים, מבחן הוא משהו שגם נכשלים בו, אחרת לא היה בו צורך. כלומר, הכישלון הוא שלב טבעי בדרך אל ההצלחה. כדי לזכור זאת חשוב מאוד להימצא בסביבה תומכת, ואני שמח שמצאת אותה כאן, ומקווה שתמשיך לשתף אותנו ולקבל כאן את התמיכה שלנו. בהצלחה, ד"ר דרור גרין

מנהל פורום טראומה והלם-קרב