איך אני יכולה לעזור לאחי?

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

04/02/2008 | 17:00 | מאת: אחות של

שלום לכם, אני כל כך שמחה שמצאתי את הפורום הזה, אולי לכם יהיו רעיונות לעזרה. אחי פגוע מאז מלחמת לבנון הראשונה. הוא היה אז חייל בסדיר, היום איש בן 40+ שאינו מצליח לתפקד כמעט בכלל. לקח לנו (וגם לו) המון שנים בכלל להבין שיש לו בעיה אמיתית, חשבנו תמיד שזה "סתם" אבל הבחור מוכשר כמו שד ואינו מצליח להחזיק מעמד בשום עבודה, לימודים או פרוייקט כלשהו שהוא רוצה לעשות. הוא כנראה כבר לא יוכר ע"י משרד הביטחון - ניסה והתייאש כי אמרו לו שעבר יותר מידי זמן. הוא בטוח שאם הם יכירו בו ויתנו לו אחוזי נכות ופיצויי כספי כל בעיותיו יעלמו. לצערי ממש לא אכפת להם ממנו ואני גם לא כל כך מאמינה שההכרה שלהם תפתור לו איזושהי בעיה (אולי קצת רווחה כלכלית - לא יודעת). לפני כשלושה חודשים הוא הסכים סוף סוף לפנות לטיפול פרטי - הוא התחיל לקחת תרופות והן משפיעות לטובה. השאלה שלי אליכם היא מה אני (אחותו) יכולה לעשות? איך אני יכולה לעזור לו? ועוד שאלה: האם יש מקום שבו הוא יכול לערער על הגישה של משרד הביטחון בנוגע להתיישנות על הנכות שלו? הרי הוא פגוע ללא ספק, אז איך אפשר להגיד לו שבגלל שעברו יותר מעשרים שנה זה כבר לא נחשב? הוא יצטרך לחיות עם זה עד סוף ימיו, ואולי אם יכירו בו זה באמת יקל עליו? תודה על תשומת לבכם

04/02/2008 | 19:00 | מאת: מאיר

יכולים לעבור אפילו 50 שנה זה לא משנה את המצב .

04/02/2008 | 22:24 | מאת: יהודה

צודק מאיר אין התישנות במקרים כאלה ושום כסף לא יכול להחזירו למצב של לפני המלחמה אולי קצת בטחון כלכלי עליכם לפנות ראשית לאגף השיקום לקבלת טיפול פרטני טוב יהיה להעזר בעורך דין שמבין ענין ואם אתם צפונים עד מרכז הארץ ממליץ על סיגל יער בהצלחה אנחנו תמיד כאן לעזור ולהעזר

מנהל פורום טראומה והלם-קרב