כואב ומרגש

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

04/01/2008 | 13:14 | מאת: יונה ניצן

נכנסתי לפורום באקראי-ראיתי מאמר על תגובה פןסט-טראומטית ועניין אותי(אני עוסקת בפוסט טראומה של נפגעי טרור. כלומר לא רק-במסגרת הרשות המקומית בה אני עובדת כעו"ס ישנו מערך חירום) ומכל מקום-קראתי ורציתי לבכות על היחס הנוקשה של הרשויות.הפקידונים שם למעחה לא מבינים כנראה שסיבלו של הלום קרב הוא גדול יותר לעיתים משל זה שאיב נפצע פיזית

15/01/2008 | 13:28 | מאת: ד"ר דרור גרין

יונה יקרה, אכן, משרד הביטחון ואגף השיקום הם מערכת בירוקרטית שממשיכה את הפגיעה בנכי צה"ל, ובמיוחד בהלומי-הקרב ונפגעי הטראומה, שאת הפגיעה שלהם לא רואים בעיניים. לצערי, איש לא הכשיר את הפקידים המטפלים בנושאים אלו להתנהגות אמפתית, המבינה את מצבם של הלומי-הקרב, ואופן הטיפול עצמו מחמיר את הפגיעה הנפשית. אני עצמי נתקלתי בהתנהגות זו, מן הפקידים ועד לראשי המערכת, ואני מודה שהתייאשתי. אינני מאמין שניתן לשנות את המערכת האטומה הזו, מלבד התארגנות משפטית שתנער אותה קצת. תודה, ד"ר דרור גרין

מנהל פורום טראומה והלם-קרב