הלומי קרב יוכלו לדרוש הכרה רטרואקטיבית

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

18/12/2007 | 21:07 | מאת: צVק@

הכנסת: הלומי קרב יוכלו לדרוש הכרה רטרואקטיבית מליאת הכנסת אישרה בקריאה שנייה ושלישית הצעת חוק הקובעת כי אנשים שנפגעו בנפשם במהלך שירותם הצבאי יוכלו לבקש הכרה רטרואקטיבית בכך ממערכת הביטחון. יוזמת החוק, ח"כ זהבה גלאון (מרצ): "החוק החדש ימנע מהמדינה להתנכל להלומי הקרב, ויאפשר להם לחזור ולהגיש תביעה למשרד הביטחון על מנת לקבל הכרה כנכי צה"ל". (אמנון מרנדה

23/12/2007 | 21:23 | מאת: ד"ר דרור גרין

שלום צביקה, תודה על ההודעה המשמחת. למעשה, למרות שעל-פי התקנות ניתן להגיש תביעה רק שנתיים מיום הפגיעה, הלומי-קרב יכולים להגיש תביעה ללא הגבלת זמן, וזאת גם לפני החקיקה. אני עצמי הוכרתי כהלום-קרב שלושים וחמש שנים לאחר המלחמה. האם אתה מתכוון שמדובר בהכרה רטרואקטיבית בפגיעה מיום הפגיעה, כלומר קבלת פיצויים על כל השנים שחלפו מאז הפגיעה (במקום מיום הגשת התביעה כפי שמקובל היום)? אם כך, זו תהיה חקיקה מהפכנית, אבל קשה לי להאמין שבכך מדובר. להתראות, דרור

23/12/2007 | 21:28 | מאת: צVק@

למה ההתחזות כאילו אתה דרור דרור אם באמת אתה כתבת אז בבקשה תמחק את תגובתי צביקה

היי צביקה, זו לא התחזות. אין לי מושג מדוע לפעמים המערכת של 'דוקטורס' לא מזהה את הסיסמה שלי, ובעצם, זה לא כל-כך חשוב. :) דרור

מנהל פורום טראומה והלם-קרב