הכן עצמך לחורף

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

07/12/2007 | 00:38 | מאת: הפצוע האלמוני

שמתי לב שבחורף, בימים קודרים אפורים וגשומים, אני הרבה יותר עצוב ושקוע במחשבות, אני לא יודע למה זה קורה, אולי זו תופעה שפוקדת הרבה אנשים. אז מה עושים? לדעתי צריך קודם להיות מודע לתופעה שכנראה פוקדת גם אנשים נוספים, אותנו הפגועים זה פוקד בצורה קשה יותר ואנחנו צריכים לדעת להתמודד איתה. לדעתי הכילים להתמודד עם התופעה נמצאים בידינו צריך פשוט לדעת להשתמש בהם: 1. מודעות לנושא, להבין שמדובר בתקופה קצרה של סערה שתחלוף ולאחריה תמיד תצוץ השמש האופטימית. 2. לדאוג לבית חם, מסודר ונקי, שיהיה כיף לשהות בו שבחוץ קר ורטוב. 3. לפנק את עצמך בבית אם זה מיטה חמה טלויזיה/סרט טוב, משקה חם, אוכל טעים. 4. להיות בחברת המשפחה או להזמין חברים הביתה. 5. למצוא עיסוקים בבית: אינטרנט, קריאה, ליצור אומנות ציור, פיסול. 6. להשתמש בטלפון ולדבר עם חברים ברגעים העצובים. סה"כ אין הרבה ימים גשומים וסוערים בחורף אז אפשר לעבור את החורף בשלום ובהנאה. בהצלחה! נ.ב: סוף סוף ניתן לתקשר איתי באיימל לכל המעוניין/נת.

07/12/2007 | 18:02 | מאת: יהודה

לדעתי ולי בכלל הימים הלא טובים הם דווקא הימים האפרוריים האלה ללא קשר לגשם שבת שלום

שלום לפצוע האלמוני, מה דעתך לבחור לעצמך שם, כדי להיות מעט פחות אלמוני בפורום? אני משער שמזג האוויר, כמו גירויים חיצוניים נוספים, משפיע באופן שונה על כל אחד מאתנו. אני, למשל, אוהב מאוד את החורף ומרגיש מוגן ובטוח דווקא בימים גשומים, מעורפלים וסוערים (כשאני בבית ליד התנור), וקשה לי מאוד בקיץ. רשימת הכלים שאתה מציע נכונה וטובה לכל אחד, וכדאי ליישם אותה בכל זמן, ובמיוחד במצבים קשים. למעשה, זו רשימה של כלים לחיזוק עצמי במצבים קשים, וכדאי לאמץ אותה ולתרגל אותה בכל זמן. אם אתה מציע לחברי הפורום לכתוב לך, כדאי שתצרף את כתובת האימייל שלך. שבת שלום, ד"ר דרור גרין

מנהל פורום טראומה והלם-קרב