חייבת עזרה

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

26/11/2007 | 22:15 | מאת: ליאור

ד"ר ערב טוב, חבר שלי נפצע לפני שנה בפעילות מבצעית עבר שיקום ממושך במשך ארבעה חודשים חזר לשירות בצבא עבר ניתוח שני וכעט הוא בתפקיד בכיר בקבע. הגשנו תביעה למשהב"ט, כעט אחוזי הנכות שלו הם 50 זמניים. לאחרונה חבר שלי התחיל לחלום בלילות(מדבר מתוך שינה). לצערי הוא אינו מוכן לדבר איתי על מה שהוא עובר. הפך להיות סגור,לא מעוניין בטיפול פסיכולוגי משום שלדעתו זה מיותר. בינתיים הוא פשוט מתעלם ממה שיש לו "סובל בשקט" אני סופגת את מה שיוצא עליי (צעקות קללות זלזול). חשוב לי לציין שבעבר הוא לא היה כזה. שאלתי אליך היא מה אני בתור חברה שלו צריכה לעשות אם הוא לא נפתח ומספר יותר מידי ולא משתף פעולה. כואב לי לראות אותו במצב הזה וזה רק הולך ומחמיר. אשמח אם תתנו לי מספר עצות שיוכלו לסייע לי איתו. ליאור

27/11/2007 | 12:55 | מאת: הפצוע האלמוני

אני לא הד"ר אני הפצוע האלמוני, בקשתך נגעה ללבי ולכן החלטתי להתייחס. אני פשוט ההיתי במצב דומה למה שתארת, במהלך פגיעתי אשתי נסתה לשכנע אותי לא פעם לגשת לטיפול אבל אני חששתי מזה, פשוט סבלתי בשקט הסבל הוא נורא, בעבודה התפקוד שלי ירד מאוד, בבית כמעט ולא תפקדתי ההיתי מסתגר הרבה, עד שלבסוף התמוטטתי ואז התחיל הטיפול. אשתי גם ספגה ממני הרבה זעם זה חלק מהסמפטומים, היום אחרי הטיפולים המצב השתפר.היום אני מסתכל לאחור ואומר שהסבל פשוט היה מיותר אילו ההיתי מקשיב לאשתי. אני מציע שחבריך יגש לפורום הזה ויקרא קצת כמה תגובות וסיפורים, אולי הוא ישתכנע לגשת לטיפול, אני גם מוכן לדבר עם חבירך ולנסות לעזור לו מנסיוני האישי.

27/11/2007 | 19:08 | מאת: יהודה

נו אני באותה הדעה של האלמוני אין ברירה חייבים לנסות טיפול פסיכולוגי אחרת חבל על הזמן בהצלחה

שלום ליאור, לא קשה לי להבין את הקושי שלך, ואת הרצון שלך לסייע לחברך. הסימפטומים שאת מתארת דומים למה שאנו מכירים אצל הלומי-קרב ונפגעי טראומה, אך מובן שמבלי להכיר את חברך קשה לדעת ממה בדיוק הוא סובל. אם אכן מדובר בפוסט-טראומה, המצב אכן ילך להחמיר, וחשוב מאוד לקבל טיפול וסיוע. כפי שאת יודעת, לא ניתן להכריח אדם מבוגר לפנות לקבלת טיפול. התמיכה שלך חשובה מאוד וחיונית מאוד, אך רק כאשר הוא משתף פעולה ומקבל את הטיפול הדרוש. אולי כדאי שתתייעצי עם איש מקצוע שיש לו ניסיון בטיפול בנפגעי טראומה, כדי שידריך אותך כיצד לעזור לחברך לפנות לטיפול. בינתיים כדאי שאת לא תיפגעי יותר מדי, וחשוב שתבהירי לו שקשה לך לראות אותו סובל ולא מקבל סיוע, ושאינך מוכנה שיתייחס עליך בזלזול או שיצעק עלי. יתכן שקשה יהיה לו לשמוע זאת, אבל בזכות העמידה שלך על כללי-ההתנהגות הוא יבין שמשהו השתנה גם בו, ואולי בזכות זאת יפנה לטיפול. את מוזמנת לשוב ולהתייעץ אתנו כאן. בהצלחה, ד"ר דרור גרין

מנהל פורום טראומה והלם-קרב