FMS ו PTSD

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

21/11/2007 | 14:54 | מאת: ליאורה

שלום לכולם, האם יש משהו שיש לו ניסיון עם FMS בעקבות PTSD ומשרד הביטחון? תודה, ליאורה

23/11/2007 | 01:47 | מאת: הפצוע האלמוני

סלחי לי על הבורות, אבל מה זה FMS ? מה הם הסמפטומים למחלה? כיצד מתמודדים איתה ? תרופות? טיפולים? האם היא מופיעה רק בעקבות PTSD ?

23/11/2007 | 04:30 | מאת: צVק@

דאבת השרירים מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית (הופנה מהדף FMS) דאבת השרירים הוא השם העברי לפיברומיאלגיה (Fibromyalgia), המכונה גם FMS. תסמונת הפיברומיאלגיה מאופיינת בתשישות כרונית, כאבי שרירים, חולשת שרירים וכאבי מפרקים וגידים. אנשים רבים סובלים מכמה מהסימפטומים של המחלה, כגון כאבים כרוניים בגידים, חולשה ועייפות, אך הפיברומיאלגיה מאופיינת במכלול הגורמים, וניתן לקבוע על ידי בדיקת נקודות לחץ אם החולה סובל מפיברומיאלגיה או מדלקות או תשישויות שנובעות ממחלות אחרות. המחלה פוגעת בשרירים וברקמות המחברות אותם לעצמות. אף על פי שיש דמיון רב בין מחלה זו למחלת פרקים, הדאבת אינה נחשבת סוג של דלקת פרקים וכן אינה גורמת לדפורמציות. כיום יש נטייה להכיר במחלה כמחלה נפרדת ממחלות אחרות, והאקדמיה ללשון עברית אף קבעה לה לאחרונה שם בעברית- דאבת השרירים. מחלה זו הינה כרונית, כלומר שאין הרפואה הקונבנציונלית מסוגלת למצוא לה תרופה. מחלה זו אינה תוקפת בפתאומיות, אלא מתפתחת לאיטה עם השנים. ההחלמה ממנה דורשת גם היא זמן רב. יש חולים שטוענים כי החלימו ממנה, אחרים טוענים כי החלישו את הסימפטומים. הפיברומיאלגיה עלולה לפרוץ אצל אנשים בילדות, אך שכיחה יותר לאחר גיל 20. הסברה היא שהיא נפוצה בכ-2% מהאוכלוסייה. המחלה אינה מדבקת. תאונת דרכים היא טריגר שכיח להתפרצות פיברומיאלגיה, כמו גם תקופת לחץ ממושכת, או גורמי עקה אחרים. הפרעה גנטית זוהתה אצל רבים מן הלוקים במחלה זו. אולם הגורמים למחלה זו עדיין אינם ידועים במלואם, והמחלה קשה לאבחון.

מנהל פורום טראומה והלם-קרב