טיפול כושל בהלומי קרב.

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

18/11/2007 | 00:02 | מאת: אלון

היום ברואים עולם של הטלויזיה הישראלית ראיתי כתבה על נפגעי נפש של הצבא האמריקאי בעיראק. הצבא האמריקאי לא מדווח על מספר המתאבדים מבין חייליו החוזרים מעיראק ולפי CBS יש עלייה גדולה מאד מאז מלחמת עיראק. אני כנפגע הלם קרב של צה"ל מרגיש לאורך זמן רב שהטיפול גם אצלינו לוקה בחסר ואפילו הרופא שלי אומר שיש בעיות תקציב וביקרוקרטיה שמונעות טיפול כזה. רק בסדנת גל מקבלים הלומי הקרב טיפול ראוי אך אין מקום בסדנא הזו וחייבים לפתוח סדנא נוספת והקדם. במקביל חייבים לפרסם את מספרי הלומי הקרב אצלינו שהתאבדו מאז מלחמת יום כיפור. מדוע רק מי שיש לו כסף והרבה מקבל טיפול ראוי? אם יכולתי הייתי מטפל בעצמי בפסיכותרפיה, ברפסולוגיה ובכל שיטה אחרת הידועה היום.

18/11/2007 | 00:46 | מאת: הפצוע האלמוני

אני יכול לומר לך שאני מצאתי דרך להכנס לטיפולים אלטרנטיבים. אני חבר בקופ"ח "מכבי" שם הם מציעים לך טיפולים אלטרנטיבים במסגרת "מכבי טבעי", הכוללים בין השאר: רפקסולוגיה, שיאצ'ו, טווינה, ועוד..אתה משלם על הטיפולים האלה ומקבל החזרים מהביטוח הרפואי המשלים. (ההחזרים הם גבוהים) תברר בקופ"ח אליה אתה שייך אם יש להם משהו בסגנון הזה ואם יש תברר עם חברת הביטוח הרפואי שלך כמה כסף הם יחזירו לך- אצל כל חברת ביטוח יש החזר שונה. חוץ מזה חשוב לעשות את הביטוחים המשלימים - אתה פשוט לא יודע מתי תזדקק להם ושאתה זקוק להם אתה חוסך הרבה כסף!

22/11/2007 | 23:13 | מאת: עוזי הפגוע

היתי מעוניין להבין ממך על הטיפול במכבי שאתה מקבל אני נפגעתי נפשית במלחמה האחרונה בכפר גילעדי אשמח אם תשלח לי מייל עם יותר פרטים על ההצלחה שלך בטיפול

שלום אלון, הרופא שלך צודק. אמנם כרגע אין בעיות תקציב, ואם תדע לדרוש את המגיע לך תקבל את הטיפול המתאים, אך הבירוקרטיה והאטימות של אגף השיקום (של הפקידים, לא של הגופים המטפלים) להלומי-הקרב מונעת את הטיפול המתאים למי שנזקק לו. לצערי, הבעיה גדולה בהרבה, משום שרוב הלומי-הקרב ונפגעי הטראמה אינם מוכרים על-ידי משרד הביטחון, והבעיה מופיעה רק שנים רבות לאחר הפגיעה ומשפיעה על החברה הישראלית ולא על הצבא עצמו. שבת שלום, ד"ר דרור גרין

10/12/2007 | 18:28 | מאת: מידע

http://www.metaplim.co.il/a.asp?p=6947 לעיונך

מנהל פורום טראומה והלם-קרב