להתמודד עם החרדות

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

02/11/2007 | 16:39 | מאת: אלן

אני בימים אלה נלחם כל יום עם עצמי כדי לקיים שיגרת חיים . הולך לחדר -כושר שלוש פעמים בשבוע .אפילו שמתעורר בי יותר רצון לברוח מאשר להגיע לשם . בגלל הקושי להתמודד עם החרדות שלעשות כושר מעורר בי. אבל זו מן משמעת שאני מטיל על עצמי . יש בכך הרבה עוצמה וחיונית הוציא ממני אנרגיות שליליות . אני גם מצייר שלוש פעמים בשבוע ואני מוצא הרבה ערגה ומנוחה בציור. גם מבצע עבודו בזכוכית שנותנים לי הרבה סיפוק , הכיף האמיתי שלי הוא להכנס לאולם קולנוע ולצפות בסרטים המצליחים לנתק את עצמי ממחשבותיי ומעולמי הרגיל . אני משתדל את הצד הטוב של חיים . הקשיים לא חסרים ואולי קשה פה לספר עליהם . אבל אחד הקשיים המאכזיים הוא יצר המנעות . בידידות אלן

02/11/2007 | 21:33 | מאת: יהודה

שלום אלן וכולם אולי ולפעמים אני חושב שיצר ההמנעות שלנו רק מביאה תועלת בעיקר לנו ולסובבים אותנו אני לפחות יודע כשאני בבית לא יכול להיות רע להיפך רק טוב גם אני יוצא פעם בשבוע לחדר כושר אבל מעדיף את הבריכה שם אני כמעט לבד ובשבילי זה טוב נו באמת אני לא קורע בריכות רק 8 לפני שמוציא את הנשמה שבת שלום

05/11/2007 | 02:57 | מאת: הפצוע האלמוני

אינני מכיר את כל סיפורך אבל אני סובל, בין השאר, מסימפטומים דומים שהזכרת: חרדות והמנעות שאין ספק שהם משבשים את התיפקוד היום יומי. צריך להבין שזאת מלחמה על החיים שלנו ולמרות שקשה מאוד לבצע פעולות צריך להלחם. פעולות שעזרו לי להתמודד היו: אימון ספורטיבי, עבודות יצירה שונות בבית-התברר לי שהתעסקות כזו מרחיקה מחשבות טורדניות למשך העיסוק- פשוט מנוחה לנפש. ישנם עוד אלמנטים חשובים שמסייעים: תמיכה של המשפחה, חברים אמיתים שמלווים אותך לאורך כל הדרך ונותנים לך תחושת ביטחון ואחווה.דבר נוסף זה הטיפול הפסיכיאטרי השוטף והטיפול הקוגנטיבי שסוגרים את כל מעגל הטיפול. בכל אופן לי זה עוזר להתמודד.

מנהל פורום טראומה והלם-קרב