לא מוצא את עצמי

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

22/10/2007 | 15:00 | מאת: יוני

אני יושב וקורא את הדברים שרצים פה בפורום אם זה אנשים שנגמרו להם החיים או אם זה אנשים שרוצים שיגמרו להם החיים... אני בטיפול צולע אבל בטיפול של היחידה לתגובות קרב ואני רוצה להיות בסדר ורק שהדברים יחזרו להיות כמו שהם היו לפני עזה ולפני המלחמה בלבנון נתתי הכל למדינה המחורבנת הזאת נהרגו לי חברים מהצוות נפצעתי בעצמי ואני רק בן 25 ואני לא רוצה שיכתבו עלי בעוד 20 שנה שמאז הצבא אני שבור אני רוצה לטפל בעצמי וזה ממש ממש קשה לי ולא נראה לי שיש אם מי לדבר במערכת הצהלית אני לא רוצה פיצויים ולא כלום חוץ מלהיות נורמאלי שוב מישהו מכיר יודע גוף אחר אולי שיוכל לעזור לי?

23/10/2007 | 11:39 | מאת: צVק@

קראתי והזדהתי עם מה שכתבת עד למשפט "המדינה המחורבנת הזאת" וחבל פעם שמעתי על חניך תנועת הצופים שחזר ממחנה קיץ וכל הזמן שלשל, פנה החניך לרופא וספר: אני אוכל לחמניה - מחרבן לחמניה אני אוכל תפוז - מחרבן תפוז אני אוכל עוף - מחרבן עוף לשאלת הרופא אמר "אני רוצה לחרבן חרא", השיב לו הרופא "אז תאכל חרא" לפי תפיסת עולמי החילים שנהרגו לא נהרגו לך אלא מילאו אחר תפיסת עולמם שמדינת ישראל היא מקום המגורים שלהם שלמען קבלת הזכות לחיות בה מוכנים היו לסכן את חייהם בתורם כדי שאחרים בתורם יגנו על הזכות שלהם לחיות בישראל גם אני בעקבות בחירותי שלי נפגעתי לפני שנים ועד היום סוחב נפש קטועה - אבל לא ממקום של קורבן אלא ממקום של הבנה שאני בחרתי וביכולתי לבחור את עתידי לנוח ביותר שבנמצא ולשאתך, היחידה לתגובות קרב בתל השומר היא יחידה צבאית לכל דבר ועניין ואת יכול לקבל שם טיפול גם ללא פניה למערכת האזרחית - משרד הבטחון אתה יכול להעזר ביחידה הן בפאן הפסיכיאטרי והן בפאן הפסיכולוגי, כמו כן אתה יכול לבקש הכרה בקשיים שלך כמי שנובעים משירותך הצבאי ואז אם תוכר כנכה צה"ל על ידי משה"ב תוככל לפנות לטיפול בשוק האזרחי ע"ח משה"ב לצערי אף אחד לא יכתוב עליך לא עכשיו ולא בעתיד כי לרוב בעלי העניין יש נושאים אטרקטיביים וסקסיים יותר להתמקד בהם, מה שמביא אותי להציע לך להתמקד בעזרה עצמית וטיפול עצמי תוך לקיחת אחריות על עתידך נ.ב אני לא מאמין שאי פעם תחזור להיות נורמלי ובטח כפי שהיית כשהיית צעיר יותר וזאת משום שאני לא מאמין שאיש יכול לחזור על ציר זמן ולהתעלם מהחויות והסריטות אותם חווה במהלך חייו. בהצלחה לך צביקה קומיי אתה מוזמן להתקשר מטלפון לא חסוי בשעות היום (כשהשמש זורחת) למס' - 052-2888486

שלום יוני, לא קשה לי להזדהות עם הרצון שלך שבאופן קסום הכל ישוב להיות כפי שהיה פעם. אבל הדברים לעולם אינם שבים להיות כפי שהיו, והם תמיד יהיו כפי שאתה תבחר שיהיו. לא ניתן לרפא טראומה, אבל ניתן ללמוד לחיות אתה טוב יותר, בתנאי שאתה רוצה בכך ובוחר בכך. אם אינך מרוצה מהטיפול ביחידה לתגובות קרב, תוכל להגיש תביעה להכרה כנפגע טראומה ולקבל טיפול מאחד המטפלים המוכרים על-ידם (אתה זכאי לקבל טיפול מן הרגע שבו הגשת את התביעה). וכמובן, אתה רשאי לפנות גם לאיש מקצוע באופן פרטי. זו הבריאות שלך ואילו חייך, ואיש לא יעזור לך יותר מאשר אתה עצמך, כפי שכתב צביקה. אתה מוזמן להמשיך לשתף אותנו כאן בפורום, ולהתייעץ בשאר החברים בפורום. בברכה, ד"ר דרור גרין

05/11/2007 | 03:15 | מאת: הפצוע האלמוני

אני מבין ללבך מתוך ניסיון אישי. קרא את אשר כתבתי בפורום אולי משהו יעזור לך. בשעות הקשות האלה חשובה לא פחות, התקווה והאמונה שאתה תשתקם ותחזור לעצמך. תיהיה חזק!

10/12/2007 | 18:40 | מאת: מידע

http://www.metaplim.co.il/a.asp?p=6947 הדבר עושה ניסים ונפלאות לחולים רבים כולל חולים טראומה והלם-קרב לא מדובר בטיפול מדובר בריפוי והחלמה

10/11/2010 | 00:46 | מאת: אלמוני

יוני היקר אני בהחלט יכול להזדהות איתך אני עברתי את לבנון 82 ומאז שום דבר לא הסתדר לי בחיים בגיל 47 אין לי כלום אני לבד יכול להיות שזה מתחיל לפני הצבא איפה שהוא הילדות או בגילגול הקודם והעובדה שכול אחד לוקח אסון ומצב טראומתי באופן אחר אני מציע לך לא לשקוע בדיכאון אני יכול להציע לך טיפול שהוא בעצם אולטמטיבי מבחינתי שהוא ישנה לך את נקודת המבט שלך על החיים אתה צריך הרבה עזרה מהמשפחה וצריך לב חזק ובריאות פיסית והרבה רצון לחיות ולצאת מהמצב שאתה נמצא בו ודיבורים מפה עד סוף החיים לא יעזרו לך אז אני יכתוב לך מה אני חושב יכול לרפא אותך ועוד בנים אהובים וטובים כמוך "איבוגה" כנס ליוטיוב תחפש מידע על האיבוגה חומר שמופק מעץ באפריקה עץ הדעת עץ קדוש שגומל נרקומנים וחולים כרונים ממחלות שהרפואה הכי מתקדמת לא מצליחה לעשות כן אני טפלתי בו בהקשר אחר מעי רגיז לאחר שסבלתי מכאבי ם 15 שנה 20 שע ביום לא אני לא רופא אבל את הבעיה הזו זה פטר לי איבוגה טבעית בעצם ממיתה אותך ומולידה אותך מחדש ומרפאית אותך עושה לך ריסטר זה טריפ שאתה עובר ואתה רואה את החיים שלך כמו סרט מאפס ועד לאן שהיגעת חויה לא קלה ונראית כאילו נצח אבל היא כלום לעומת הסבל היומי שלך אתה תרגיש הרגשת אבלות וחולשה וכן סינוורים בלילה במשך שבוע אבל אחרי זה אתה תתחיל לקבל כוחות עצומים ותגמל מכול התרופות שאתה לוקח ותתחיל להסתכל על החיים בצורה אחרת ותתחיל את החיים שלך מחדש ויהיה לך תקופת חסד של שנה שבה האיבוגה תגן אליך כי היא נמצאת אצלך בכבד ומנקה אותך ושומרת אליך אחרי שנה אולי תצטרך טיפול משלים או שאתה תרגיש צורך בעוד טיפול ללא הטריפ זהו זה מה שיש לי להציע לך ולכל הבנים הטובים והאהובים שהמדינה והצבא לא יודעים להעריך את החומר אתה יכול לקנות מחול חפש בחור בשם אלברט מאירלנד זה צריך לעלות עד 200 דולר 10 גרם הוא ירקח לך את החומר לפי המשקל והבעיה שלך לא אני לא מרויח מזה כלום הרווח הכי גדול שלי זה יהיה לדעת כאן בפורום שזה ריפא אותך ואם זה ריפא אותך שזה יעוד בחיים שלך לעזור לבנים כמוך ואולי הצבא יחליט לממן טיפולים כאלה להלומי קרב בהצלחה לכולם אלמוני

מנהל פורום טראומה והלם-קרב