דכאון כבד עקב הלם קרב

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

04/08/2007 | 22:13 | מאת: פז

אחרי 5 שנות טיפול שקעתי בדיכאון כבד ואני למעשה כמעט לא יוצא מהבית. חזרתי למלחמה ואני חולם שאני יושב שבעה על חברים שנהרגו בגלל טעות קצין בכיר וגם בגללי קצת. המטפל שלי לא רואה שהמשפחה שלי מתפרקת ואני בדכאון כבד ובלתי הפיך. האם יש מקרים שהדכאון הוא לא בר חלוף? איך יוצאים מזה?

04/08/2007 | 23:30 | מאת: צVק@

דכאון כבד עקב הלם קרב - למה לצאת? חביבי - מנסיון, אתה ורק אתה יכול להחליט שעדיף לצאת מדכאון (בהנחה שהטיפול שאתה מדבר עליו הינו בעזרת פסיכולוג ולא פסיכיאטר) כשתחליט ואני חושב שעצם הפניה שלך היא סוג של החלטה שאתה מרויח יותר בצד הלא דכאוני מהצד בסטטי והדכאוני אתה כבר בעליה ובדרך להחלמה בהצלחה נ.ב אתה מוזמן לחלוק אתנו פרטים מהחוויה שלך צVק@

שלום פז, מדוע אתה טוען שהדיכאון הוא בלתי-הפיך? אינני יודע למה אתה מתכוון כשאתה כותב 'דיכאון'. דיכאון הוא מחלה שניתן להתמודד איתה באמצעות תרופות. גם הטיפול בפוסט-טראומה (בעקבות הלם-קרב) אינו טיפול שמתקן את הפגיעה, והוא מיועד לסייע לך להתמודד עם הקושי וליצור מסגרת חיים מתאימה וטובה. חמש שנים הן זמן ארוך, ואם אתה מרגיש שהטיפול אינו מסייע לך כדאי מאוד שתבחר במטפל אחר. העלית כאן שני נושאים שונים, וכדאי שתטפל בשניהם. כדאי שתתייעץ עם פסיכותרפיסט או פסיכולוג בנוגע לדיכאון, ואם האבחון יקבע שאכן מדובר בדיכאון עליך לפנות לפסיכיאטר ולקבל טיפול תרופתי. במקביל, אם אינך מרוצה מהטיפול בן חמש השנים, עליך להחליף את המטפל. בהצלחה, ד"ר דרור גרין

מנהל פורום טראומה והלם-קרב