האם זה הלם קרב?

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

27/06/2007 | 16:25 | מאת: מירי

שלום ד"ר ותודה מראש, בן זוגי הודה כי הוא סובל מטראומה, כי חבריו נהרגו במלחמה האחרונה. הוא לא ראה אותם נהרגים. אך, יום לפני הוא היה בדיוק באותו המקום, שבו הם נהרגו למחרת. האם גם מצב כזה יכול להחשב כ"הלם קרב"? בעבודה הוא מתפקד כרגיל. אך, בבית הוא נוטה להסתגר. הוא נראה כאילו כלום לא מעניין אותו. מעשן סיגריה אחרי סיגריה, משחק שעות במחשב. יש לציין, כי הוא היה מובטל כמה חודשים (אך מצא עבודה חדשה, והוא עובד בה כבר חודש). ובכלל עברנו תקופה קשה בחודשים האחרונים מסיבות שונות. הוא איננו יודע אם הוא סובל מהלם קרב. איך אפשר לדעת אם זה הלם קרב, אם הוא עצמו לא יודע מה קורה איתו? הוא אומר שהוא לא יודע מדוע הוא מתנהג כך. איך ניתן לאבחן את הבעיה?

28/06/2007 | 16:08 | מאת: אלן

מדובר בסימנים חלקיים שאינם מעידים על הלם-קרב בהכרח . צריך הרבה סימנים נוספים כדי לאבחן הלם-קרב . מי חווה אובדן של חברים קרובים עלול להיכנס לתהליך של אבל . כדאי שיבקש עזרה מקצועית רק כך תוכלי לדעת מה המצב האמיתי . כדאי לפנות לאתר : http://www.natal.org.il אלן

שלום מירי, בעיני זה הלם-קרב, והתופעות שאת מתארת מתאימות לתגובות לטראומה. עם זאת, בצה"ל ובמשרד-הביטחון מתאמצים להתעלם ממי שלא נפגע באופן ישיר בזמן קרב (ולעתים גם ממי שכן נפגע). כדי לאבחן את הבעיה יש לפנות לאיש מקצוע. אם בעלך היה איש מילואים בזמן המלחמה כדאי שיפנה ליחידה לתגובות קרב של צה"ל בתל-השומר. בכל מקרה כדאי לפנות לטיפול מקצועי, כדי למנוע תופעות חמורות יותר בעתיד. בברכה, ד"ר דרור גרין

מנהל פורום טראומה והלם-קרב