פחדים וחרדות לאחר תאונת דרכים

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

16/06/2007 | 18:11 | מאת: אנט

לאחר שתי תאונות דרכים נעשתי פחדנית, הפחדים נובעים מחשש כאשר אני יושבת ליד הנהגלא חשוב מי יהייה אני צועקת וחוזרת על המילה "תיזהר , זהירות אמא"וזה מלווה בהזעות , בכעסים ובמתח רב גם עם עצמי וגם עם הנהג החששות שלי בעיקר שיצוץ רכב בצומת ויפגע בנו או שלא נספיק לעצור את הרכב ואז נתנגש ברכב שלפנינו .אני רוצה להדגיש שזה רק שאני לא הנהגת. שאלתי :איך אני מצליחה לצאת מהחרדות והפחדים וממשיכה את החיים שלי בלי מריבות עם נהגים .הערה : כרגע אין לי רכב ואני צריכה את הטובות של אחרים כולל אוטובוסים. אני רוצה לציין שמאז אני נמנעת לצאת לטיולים מאורגנים עם כל החברים שלי ואני שוקעת עם עצמי [גם החברים שלי נמאס להם ממני]. בבקשה תעזור לי.

שלום אנט, הפחדים שלך מובנים, ואכן עליך למצוא את הדרך להתמודד אתם. אם זהו הביטוי היחיד לטראומה שלך, אני מאמין שתצליחי להתגבר עליו באמצעות טיפול התנהגותי או קוגניטיבי-התנהגותי. זה טיפול שיסייע לך באמצעות לימוד ואימון להתגבר על הפחדים המסוימים האלו. ניתן לשלב טיפול כזה גם בטיפול תרופתי. בהצלחה, ד"ר דרור גרין

19/06/2007 | 14:46 | מאת: אנט

לד'ר גרין: תודה רבה עבור המלצתך לשאלתי מתאריך [16.6.07]. איישם זאת ואעדכן אותך לגבי מצבי ץ שוב תודה מקרב לב ישר כח. אנט

מנהל פורום טראומה והלם-קרב