רפורמה במערכת בריאות הנפש

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

27/10/2006 | 03:49 | מאת: תמי גנדלמן

חברים יקרים בינואר יוצאת לדרך רפורמה במערכת בריאות הנפש הציבורית המעבירה את האחריות על בריאות הנפש מהמדינה לקופות החולים. המשמעות היא צימצום ואף סגירה של מרפאות ציבוריות, וצימצום העזרה הפסיכולוגית והסוציאלית לבעיות נפשיות שאינן מאובחנות כמחלה נפשית. מדובר על צעד שיפגע בחולים ובעניים, בילדים ובשכבות חלשות באוכלוסיה. הפסיכולוגים והעובדים הסוציאליים התחילו במאבק, אבל חסרים "חיילים" להפגנות, הסברה, כתיבת מכתבים ועצומות, למען הילדים, הנוער והמבוגרים. כולנו יודעים כמה מכאיב ומכעיס כשמשאירים פצועי נפש ללא טיפול. האם אתם מוכנים לצאת למאבק כדי שלא נשאיר את הילדים והנוער והחולים עם טיפול תרופתי בלבד, ללא תמיכה וללא עזרה מול רשויות רווחה חינוך ואחרות? סיפרתי לכם כבר שאני פסיכולוגית קלינית שרק יצאה מהארון. אני עובדת במרפאה ציבורית. המרפאה נותנת שירות לעניי אשקלון. השירות הציבורי בסכנה, וכשאנשי המקצוע יוצאים למאבק מתייחסים אליהם כאילו הם רוצים לדאוג לעצמם, כשאין להם בעייה לעבוד בקליניקות פרטיות. הבעיה היא לא כסף אלא טובת החולים. האם אתם מוכנים לעזור? תודה. תמי.

27/10/2006 | 10:57 | מאת: איש הגשם יהודה

בטח מוכן

27/10/2006 | 11:20 | מאת: תמי גנדלמן

יהודה היקר באתר פסיכולוגיה עברית ברשת, יש פורום שפתוח לקהל הרחב אבל צריך קודם להרשם לאתר. הפורום נקרא רפורמה במערכת הבריאות והפנייה אליו נמצאת בעמוד הראשון של האתר. לדעתי זה מקום בו נוכל "להיפגש" באופן ווירטואלי ולחשוב ביחד מה לעשות ואיך להתארגן ביחד, פסיכולוגים, פסיכיאטרים, פסיכותרפיסטים וחולים ופצועים מכל גווני הקשת הפוליטית והDSMית, לצורך מאבק על בריאות נפשינו. אשמח אם תצטרפו כולכם לפורום הזה. כרגע אני שם לבד עם עוד בחור אחד בלבד... להתראות שם - ובחיים, תמי.

27/10/2006 | 16:39 | מאת: צVקA קומa

האם המצב כמו שהוא היום הוא מצב טוב? האם לא כדאי לבחון שינוי הכיוון על ידי הפרטתו ויצירת מצב שיהיה "כדאי" לקופה לטפל בפגועי הנפש ולא כמו היום שאין ממסד מוגדר אחד שלוקח אחריות על הפגוע?

27/10/2006 | 17:23 | מאת: תמי גנדלמן

אני אוהבת שאלות תם. וגם שאלות תמי. אני שאלתי את קופת חולים איך הם מתכוונים לתת מענה לבלגן. אין להם מענה. אז למה לסגור משהו ולא לשפר אותו כשאין עדיין אלטרנטיבה? ומה עם לתת מענה לאוכלוסיות חלשות שאינן מוגדרות בDSM? גם לי אין תשובות. לכן אני מודאגת. שבת שלום תמי.

שלום תמי, אני מבין את המאבק שלך ברפורמה, וגם מזדהה איתה, אך אינני חושב שהפורום שלנו הוא המקום המתאים למאבק הזה. גם ללא הרפורמה הטיפול בהלומי-הקרב אינו מספק, ועד היום לא הוקמה מתוכנו התארגנות שתשמור על זכויותינו. בהצלחה, דרור

מנהל פורום טראומה והלם-קרב