מדוע אגף השיקום לא מסיים הטיפול בתיקי הלומי הקרב??

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

08/10/2006 | 19:16 | מאת: אופיר

היום מופיע ידיעה ב-YNET כי ראש אגף השיקום פתח דרך מהירה לנכי צה"ל ממלחמת לבנון 2 שמגישים תביעות למשרד הביטחון. לגבי הלומי הקרב, פסיכולוגים עוברים בין כל היחידות שהשתתפו כדי לגלות נפגעי תגובות קרב. אני שואל שאלה פשוטה: למה אגף השיקום לא מסיים בעדיפות ראשונה את הטיפול בתביעות לןחמים נפגעי הלם קרב ממלחמת יום כיפור ועד היום ובכלל??? שימו לב שרון ארד כבר 20 שנה בשבי, ו-3 השבויים/החטופים כבר חודשים בשבי, הם יחכו ??? אגף השיקום הוא גוף שוחת שחייבים להחליף בו את כל העובדים כמעט ובראש את מר מורנו שנכשל בתפקידו כראש אגף הלוגיסטיקה בצה"ל ובגללו לא היה ציוד לחיילי המילואים שהתגייסו.

11/10/2006 | 11:14 | מאת: אלן

עם הוא יקצר הליכים .צריך לברך אותו . הלוואי שזה באמת יתקיים . אני באמת יהיה באמת חושב שכולנו צריכים לעודד אותו . אבל נראה לי שזה עוד מס -שפתיים . נראה במעשים . דיבורים שמענו מספיק . אלן

שלום אופיר, אגף השיקום, כמו גופים רבים אחרים, מגיב במהירות כשמדובר ביחסי-ציבור, ולכן הצהיר ראש אגף השיקום על טיפול מהיר בנפגעי המלחמה האחרונה. קשה לי להאמין שבמציאות משהו ישתנה. לשאלתך יש תשובה פשוטה: אגף השיקום אינו מעוניין לטפל בתביעות הנפגעים, והוא עושה ככל יכולתו לדחות אותם ככל האפשר, לעייף את נפגעי הטראומה ולשחוק אותם. אני עצמי הגשתי תביעה לפני כשנה, ועד היום לא החל הטיפול בתביעה משום שמשרד הביטחון לא הצליח לקבל את התיק הרפואי שלי מתקופת הילדות מקופת-חולים (וכמובן, אין סיכוי שתיק מלפני כחמישים שנה יימצא בכלל). כדי להאיץ את הטיפול בנו עלינו לשפר את יחסי-הציבור של נפגעי הלם-הקרב הוותיקים, לא להתבייש לחשוף את עצמנו בתקשורת, וגם את אנשי אגף השיקום ה'מטפלים' בנו. יום נעים, דרור גרין

11/10/2006 | 15:35 | מאת: יהודה אלקיים

אני דווקא הייתי בונה על האג'דה החברתית כלכלית של שר הבטחון מה דעתכם חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח בוזזזזזזזזזזז

מנהל פורום טראומה והלם-קרב