הלומי הקרב שהוזנחו ע"י צה"ל-איך עוזרים??

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

07/10/2006 | 20:58 | מאת: צבי

יש מספר גדול של הלומי קרב מהמלחמות הקודמות שלא ביקשו עזרה מצה"ל או משרד הביטחון עד היום. חלקם ניסו בנט"ל או חלקם באנוש (עזרה לחולי נפש) אך בגלל מצבם הקשה אינם יכולים בשלב זה לצאת מהבית ואין מי שיטפל בהם. חלקם מוכרים ע"י משרד הביטחון ואין מישהו שמתעניין בשלומם ממשרד הביטחון למרות שהם מוכרים. חבר טוב שלי ביקש שהבת שלו שמשרתת בצה"ל תעבור קרוב לבית כדי שתוכל לעזור לו וראה פלא תוך 3 ימים הגיעו 2 קצינות ושראו את מצבו הפיזי והכללי, מיד אישרו את העברת הבת שלו ממש קרוב לבית והיא עכשיו כל יום וכל שבת בבית. אני שואל: איפה הדאגה לאנשי המילואים? לאנשים שמשפחותיהם נפגעו והם מקבלים טיפולים נפשיים שונים? למה אגף השיקום ער רק לנפגעים החדשים אלו שמופיעים בטלויזיה? למה המסכנים שסובלים 30 שנה ויותר מתאבדים לאט לאט ולאף אחד לא אכפת?? אבל כמו שלא מטפלים בבעיית הקטיושות בשדרות כמו שצריך כנראה שלא יטפלו בהלומי הקרב ולא ינסו לאתר אותם בכלל. הייתי ממליץ למשרד הביטחון לבדוק את כל הלומי הקרב שלא פונים ולא מקבלים טיפולים כדי לברר מה מצבם ולא לשלוח סקר תרופות להלומי קרב שכבר לא מקבלים תרופות, בושה וכלימה.

11/10/2006 | 11:10 | מאת: אלן

אין תשובה . אין מי שיענה . הגוף הזה מאוד מסורבל וגם אין הרבה רצון טוב . כל אחד נותר לבד עם אין לו כוח להתמודד עם מצבו . המצב ידוע . אלן

מנהל פורום טראומה והלם-קרב