האם אדם שנפטר יכול להחשב בדיעבד כנכה צהל

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

27/09/2006 | 22:43 | מאת: דין

אדם שהכרתי נפטר בנסיבות מסוימות שלא בשרותו הצבאי האם ניתן טכנית לנסיבות מסוימות מאוד להחשיבו כנכה צהל

שלום דין, האם אתה מתכוון לאפשרות של הגשת תביעה להכרה בנכות לאחר מותו של האדם? האם מדובר במישהו שהיה הלום-קרב? זו שאלה מעניינת ביותר מבחינה משפטית, אך רק עורך-דין יוכל להשיב עליה. מנסיוני, ומנסיונם של רבים אחרים בפורום שלנו, קשה מאוד לקבל הכרה כנכה צה"ל גם לאדם חי. שנה טובה, דרור גרין

30/09/2006 | 17:48 | מאת: דין

תודה דרור עבור תשובתך, מסכים איתך , אך במקרה שלי שלב ההכרה שהיה לאחר 18 שנים מאז הפציעה, ולא היו כל סימוכין למעט עדיות חיילים. מה שכן נראה לי כקריעת ים סוף זה לקבל את אחוזי הנכות המגיעים לי, עברתי כבר 7 מדורי בדיקה , ורק הועדות העליונות שאין למעשה זכות ערעור על קביעתן, למעט טעיות טכניות, מטרפדות את זכותי הלגיטימית לקבל את זכיויותי- טענתם העיקרית בועדה האחרונה היתה שלמרות אי יכולתי לעבוד ומצבי הקשה, העובדה שאני מקיים מערכת יחסים רציפה מראה כי מצבי לא מוגדר קשה- איזו חוצפה . אלו נישואין שניים , שאורכם כ3 שנים בינתיים. תודה עבור ההקשבה דויד

מנהל פורום טראומה והלם-קרב